Cluj 1-3 Roma

Roma sto ovenfor en vanskelig kamp borte mot Cluj i Champions League, og måtte mer eller mindre vinne for å ha et godt utgangspunkt foran den siste kampen mot Bordeaux. Vucinic startet kampen på benken og Baptista ble Tottis makker på topp.

 

Det var Cluj som startet kampen best, og det måtte en mester redning fra Doni for å forhindre Kone scoring.

 

Det var derimot Roma som skulle ta ledelsen mot spillets gang. Simone Perrotta driblet seg fri langs mållinjen og slo inn til en umarkert Brighi, som enkelt kunne heade enkelt inn til 1-0. En fin scoring og Brighis først Champions League scoring noensinne.

 

Trica burde ha utlignet kun minutter etter, men klarte å sette ballen utenfor målet til Doni. Tonetto gjorde det vanskelig for Trica, men det burde likevel ha stått 1-1.

 

Brighi kunne ha scoret sitt andre for dagen da han kom alene med keeper Stancioiu, men ble avblåst for offside. Repriser viser at det var feilaktig dømt.

 

Mål nummer to for Roma skulle komme like etter dog. Roma fikk frispark rett utenfor 16-meteren og Totti stilte seg opp. På fantastisk vis skrudde han ballen over muren og inn i mål bak en utspilt Cluj keeper.

 

Cluj skulle komme fortjent tilbake dog. Og det var tidligere Rosenborg spiller Kone som skulle få æren. En dårlig Doni retur på Pereiras skudd ga Kone åpent mål og ivorianeren gjorde ingen feil, og ga Cluj den reduseringen de fortjente. 1-2.

 

Hjemmelaget fikk blod på tann etter dette og både Culio og Kone hadde sjanser til å utligne. Men det sto 1-2 til pause. Kanskje noe ufortjent.

 

Andre omgang inneholdt mindre sjanser. Det var Kone som skulle få den første sjansen, da han headet ballen utenfor mål etter å ha vunnet duellen mot Juan.

 

Dette var uansett Brighis og Romas kveld. Brighi hadde aldri scoret i Champions League i hele sin karriere. I kveld skulle han få æren av å score to. Taddei ga ballen til Brighi på 16-meteren som skjøt ballen forbi keeper Stancioiu og inn i mål. 1-3 og Roma hadde seieren i lommen.

 

Cluj var tydelig frustrerte over det som skjedde på banen og Trica satte inn en stygg takling på Cassetti som burde ført til rødt kort. Gult kort var det eneste han fikk, og det samme kortet fikk Totti som viste hva han mente om taklingen til Trica.

 

Enda et gult kort skulle bli delt ut pga en stygg takling. Denne gang var det Cluj spilleren Panin etter sin takling på Brighi. Roma hadde to sjanser ved innbytter Vucinic til å score ett til, men det ble til slutt 3-1 til Roma.

 

Cluj: Stancioiu; Alvaro Pereira, De Sousa, Cadu’, Panin; Muresan, Dani (Peralta 73); Juan Culio, Trica (Deac 85), Dubarbier (E Kone’ 70); Y Kone’

 

Roma: Doni; Cassetti, Juan, Mexes, Tonetto (Riise 87); Taddei, De Rossi, Perrotta (Pizarro 90), Brighi; Totti (Vucinic 81), Baptista

 

Ref: Cardoso (Por)

 

Dermed topper Roma tabellen for øyeblikk og har en gyllen mulighet til å vinne gruppa. Men gruppa er faktisk så jevn at det kan ende med Uefa cup spill, skulle Roma tape hjemme mot Bordeaux 9.Desember. Men med alt utenom tap så er Roma videre fra gruppe A.

 

 

Litt statistikk:
Statistikk