Totti matchvinner i Roma-seier!

Roma vant 1-0 i den meget viktige hjemmekampen mot Fiorentina i dag. Totti scoret kampens eneste mål etter godt spill av Roma, og en flott pasning fra Taddei. Målet kom like før timen var spilt. Det var dramatisk til siste minutt, etter at Doni dro frem en matchvinnende manøver på overtid, og Vucinic tvang fram en strålende redning av Frey i det siste sekundet av kampen.

 

Mye spenning var knyttet til denne kampen, etter en uke hvor Roma gikk til topps i sin Champions League gruppe, mens Fiorentina måtte se sine drømmer om avansement fra gruppespill knust av Lyon. Roma hadde vist at de var på vei tilbake etter seire mot Chelsea, Lazio, Lecce og Cluj, og seier mot laget på 6.plass kunne virkelig gjøre slutt på krisen som har rådet i Roma hittil i sesongen.

 

Og det skulle bli en god dag for Roma. Med sin nye taktikk ser det ut som Spalletti nok en gang har klart å finne frem det beste i enkeltspillere, kanskje spesielt Brighi, som har stått frem som en av de aller beste i Roma-drakt den siste tiden.

 

Roma’s første sjanse kom i det aller første minuttet, da Juan headet et frispark fra Daniele De Rossi like over, etter at Frey hadde feilberegnet løpet. Like etterpå måtte Doni slå unna et frispark fra Mutu, som forøvrig fikk en kald mottakelse etter overgangen som ikke ble i sommer.

 

Doni blokkerte også et forsøk fra Riccardo Montolivo, mens Frey ble satt på prøve av Il Capitano vel 10 minutter ut i kampen etter et skudd fra Romas kaptein.

 

Santana hadde et godt forsøk for bortelaget, men skuddet gikk like utenfor. Mutu ville ha straffe etter en duell med Juan, men dommeren hørte ikke på rumeneren. Sebastien Frey måtte redde et forsøk fra Vucinic, som var blant banens beste spillere, og til tider lekte seg på venstrekanten.

 

5 minutter før pause kom Romas største sjanse i 1.omgangen. De Rossi slo et frispark inn i feltet fra venstresiden, og Totti stusset ballen videre i stolpen. Ballen gikk ut til Taddei til høyre, men innlegget hans traff Vucinic, som ikke fikk kontroll nok til å gjøre noe med ballen. Ballen gikk ut igjen til Taddei, som fikk frispark mot seg da hans brassespark traff Vargas i hodet.

 

Målet skulle komme like før timen var spilt. Da hadde både Vucinic og Baptista hatt forsøk henholdsvis blokkert av Krøldrup og reddet av Frey.

 

Taddei fikk ballen ute på høyresiden, og slo en perfekt pasning inn mot Totti på vel 16 meter. Totti smelte til med høyrefoten på første, og Frey rakk ikke å gjøre noe særlig mer enn å få en hånd på ballen, som suste inn midt i målet.

 

Mutu var frempå igjen like etterpå, og ville nok en gang ha straffe etter det han mente var en dytt fra Cassetti, men nok en gang lot dommeren fløyten henge i ro.

 

Taddei forsøkte seg med et skudd fra distanse, men Frey reddet, og Vucinic måtte også se franskmannen redde sin heading.

 

Den dårlige nyheten for Roma var at Mexès måtte forlate banen med vel 20 minutter igjen å spille. Franskmannen falt forkjært, og holdt seg til nakken etter en duell i Romas felt. Loria erstattet Mexès bare minutter etter at Cicinho hadde kommet inn for Cassetti.

 

Menez kom inn for Totti like før ordinær tid var slutt, og fikk spille i vel 7-8 minutter, ettersom dommeren la til 5 minutter.

 

Baptista smalt av et skudd fra distanse som traff tverrliggeren. Mutu fikk nesten sjansen til å utligne på overtid da ballen kom mot han 1 meter fra målstreken, men Doni kastet seg mot ballen og fikk vippet den vekk med en hånd. Matchvinnende redning av brasilianeren!

 

Vucinic fikk sjansen til å doble ledelsen i det siste overtids-minuttet, men Frey slo skuddforsøket over målet, og dermed blåste dommeren av kampen!

 

Roma med tre viktige poeng i jakten på en 4.plass, og CL-spill også neste sesong.
Grazie Roma!!

 

Lagene i dag :

 

 

 
Roma: Doni – Cassetti (Cicinho 66), Mexes (Loria 72), Juan, Riise – Taddei, De Rossi, Brighi, Baptista – Vucinic, Totti (Menez 88)

 

Fiorentina: Frey – Zauri, Kroldrup, Gamberini, Vargas – Felipe Melo, Kuzmanovic (Almiron 76), Montolivo – Santana (Jovetic 61), Gilardino (Pazzini 76), Mutu

 

 

Kilde: www.calcioitalia.co.uk