Menez ordnet borteseier

Jeremy Menez fikk en sjelden sjanse fra start mot Chievo i Mirko Vucinics skadefravær, en sjanse han tok godt vare på. Foruten å leke med hjemmelagets forsvar fra start til mål, ble franskmannen matchvinner med en flott volleyscoring halvveis ut i andre omgang.

 

Mange av klubbens fans har de siste ukene etterlyst mer spilletid for talentet da Rodrigo Taddei ikke akkurat har imponert sålangt i sesongen. Det har også vært stort usikkerhet rundt Menez og det spekuleres i at han ikke trives i hovedstaden. Lørdag kveld var det duket for et gjennombrudd uten like på Stadio Bentegodi, noe som kanskje fører til at den hengslete franskmannen kan slå rot i Roma uten medienes konstante oppmerksomhet. Roma var ansett som favoritter foran denne kampen selv om Chievo imponerte i forrige runde ved å slå ellers så bunnsolide Udinese. Seieren endte en rekke på sekst strake tap for de flyvende eslene, mens Roma for alvor har satt finspillet og løst sin sportslige krise på en forbilledlig måte.

 

Nevnte Menez skulle teste Chievos keeper Sorrentino tidlig i kampen da han driblet seg forbi 4 forsvarsspillere og avfyrte et skrudd skudd som keeperen slo ut til corner. En imponerende prestasjon av franskmannen.  På den andre siden fikk Doni aktivisert seg da han fint brøt ned passningen fra Esposito.

 

Etter 25 minutter skulle Roma få en kjempesjanse da Menez driblet seg forbi to forsvarsspillere og la inn til Brighi som bare hadde å plassere ballen i åpent mål, men Sorrentino klarte på en eller annen forunderlig måte å slå ballen ut til corner. Omgangen dabbet etterhvert litt av og ingenting annet enn en farlig heading fra Philippe Mexes skulle skje før lagene gikk inn til pause.

 

Roma viste tenner fra avspark i andre omgang. Menez slo ballen fint igjennom til Riise som slo inn til Baptista og kunn en blokkering på streken hindret Roma i å ta ledelsen. Francesco Totti var også farlig frempå ved et par anledninger, men Sorrentino hadde ingen nevneverdige problemer med kapteinens skuddforsøk. Taddei kom etterhvert inn for Baptista og benyttet muligheten til å legge et innlegg til Perrotta som tvang ut en fantastisk redning av Sorrentino.

 

Det skulle til slutt være den svært gode Menez som satt en stopper for Sorrentinos redningskavalkade. De Rossi headet ballen inn i feltet og med en følsom og plassert volley kunne Roma-spillerne juble for ledelse og Menez første scoring for klubben. Med andre ord mye å glede seg over for fansen som alltid har hatt klokketro på franskmannens ferdigheter.

 

Etter dette åpnet kampen seg litt mer opp, men Roma var i stor grad det førende laget representert ved et par farlige forsøk av Cicinho og John Arne Riise. Det ble spennende i sluttminuttene da Brighi fikk sitt andre gule kort og Chievo øynet muligheten, men kampen ebbet etterhvert ut til seier for hovedstadslaget. En svært vellykket dag for alle Romanisti med seier og en ny stjerne på Roma-himmelen!

 

Chievo-Roma 0-1

Menez (69)

 

Chievo: Sorrentino; Moro, Mandelli, Yepes, Mantovani; Luciano, Pinzi (Langella 71), Bentivoglio, Marcolini (Italiano 86); Pellissier, Esposito (Iunco 80)

 

Roma: Doni; Cicinho, Mexes, Juan, Riise; Perrotta, De Rossi, Brighi; Baptista (Taddei 62), Menez (Cassetti 86); Totti