Bordeaux venter på Olimpico

Roma og Bordeaux møtes i den siste kampen i gruppespillet av årets Champions League. Roma topper gruppa med sine 9 poeng, mens Chelsea og Bordeaux på følger på de påfølgende plassene med henholdsvis 8 og 7 poeng. La oss bare få det unnagjort. Slik er situasjonen:

– Med seier går Roma videre til åttendelsfinalen som gruppevinnere.
– Med uavgjort går Roma videre, men ender på 2. plass om Chelsea slår Cluj hjemme på Stamford Bridge.
– Med tap går Roma videre kun om Cluj klarer å ta poeng mot Chelsea, som sagt, på Stamford Bridge.

 

Begge lag har med andre ord alt å spille for.

 

Roma har deltatt i Champions League seks av de åtte siste sesongene, kun i 2004/05 ble det ingen avansement til neste runde. Roma har dog aldri gått videre som gruppevinnere, noe de imidlertid kan gjøre i kveld. Som gruppevinnere slipper Roma mest sannsynlig å møte lag som Barcelona, Manchester United og Arsenal. I stedet kan det bli lag som Sporting, Porto eller Panathinaikos.

 

Luciano Spalletti har fått med seg dette og har i den anledning beordret tre poeng: «Mitt lag vil spille for å vinne. Å tenke noe annet vil være feil. I slike kamper er den mentale delen avgjørende. De vil mest sannsynlig komme ut i et høyt tempo, noe vi også må gjøre. Vi kan ikke risikere å havne bakpå; et stort psykologisk smell om de tar ledelsen.»

 

Lauren Blanc hadde følgende å si om sine planer for laget: «Det vil være feil om vi starter kampen desperate etter et tidlig mål; det er ikke vårt spill. Det er bedre for oss å vente til det riktige øyeblikket. Det ville overraske meg om Roma gikk ut og angrep, selv om dette ville være en fordel for oss. Dette gir oss muligheten til å straffe dem. Jo lengre kampen står 0-0, desto bedre for oss.»

 

Alberto Aquilani, Stefano Okaka, Max Tonetto og David Pizarro står alle over kveldens kamp med skader. Mirko Vucinic er i det tvilsomme hjørnet med sin kneskade, men kan fort bli å finne på benken, om ikke fra start. Roma har ikke gitt en oppdatering på skaden siden lørdagens kamp mot Chievo.

 

Bordeaux ser ut til å mangle kapteinen Ulrich Rame, noe som åpner for Mathieu Valverde i mål. Sistenevnte sto forøvrig i mål siste lagene møttes. Deres brasilianske spiss Jussie er fortsatt ute med skade, men laget blir styrket med nyheten om Yoann Gourcuffs friskmelding. I tillegg sliter Pierre Ducasse, Henrique og Henri Saivet med skader og vil definitivt ikke reise til Roma.

 

Bordeaux vant helgens kamp mot 2-1 mot Valenciennes etter scoringer av Marouane Chamakh og Fernando Cavenaghi. På bortebane har laget imidlertid slitt i år og står kun med tre triumfer. Det har blitt seier mot bunnlagene Lorient og Grenoble i Ligue 1, mens Cluj ble slått i Romania. Bortestatitikken til tross ligger laget på fjerdeplass i den franske ligaen.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma: (4-3-2-1) – Doni; Cicinho, Juan, Mexes, Riise; Brighi, De Rossi, Perrotta; Menez, Baptista; Totti

Bordeaux: (4-1-3-2) – Valverde; Jurietti, Diawara, Chalmé, Planus; Diarra; Fernando, Wendel, Gourcuff; Cavenaghi, Chamakh