Gruppevinnere!

Roma trengte kun et poeng for å være sikret videre avansement i Champions League, men ville med tre poeng ende opp på topp av gruppe A. Det vil gi antatt «lettere» motstand i 16-delsfinalen, siden Roma da møter en toer i en av de andre gruppene.

Kampen startet rolig, hvor begge lag var klar over kampens betydning. Roma kunne med tap ryke ut, mens Bordeaux hadde muligheten til å gå videre fra gruppespillet. Julio Baptista var først frempå med et frispark som gikk like over tverrliggeren i Ramé i Bordeaux-buret. Doni ble satt under press fra Chamakhs stupheading, men ble feilaktig avblåst for offside.

Like etter var tidligere Siena-spiller Fernando frempå med et skudd fra distanse, uten å treffe mellom stengene.

En som var mer heldig var Jeremy Menez, som har etter en tøff start på sin Roma-karriere nå fått to kamper på rad fra start. Og disse mulighetene har han tatt godt vare på. Menez herjet til tider med sine dribleferdigheter mot svimle motstandere, og provoserte fram flere gule kort. Spalletti har sagt at Menez har litt igjen å hente på å jobbe kollektiv, men mot Bordeaux andlød han sjefen sin. Og da Menez ble tatt av i det 80. minutt ga Spalletti han et godt smil og en varm skjerm. Godt å se at Menez har begynt å fått ut det enorme potensialet det er i den magre kroppen.

En annen som spilte en god kamp mot Bordeaux var nordmannen John Arne Riise, som også har hatt en tøff start, men har den siste tiden begynt å vise sine gode sider. I gårsdagens kamp var han meget solid bakover, og bidro også til tider fremover på banen med sin gode venstrefot.

Bordeaux fikk et par sjanser ved Fernando og Gourcuff etter at en svak Perrotta ved gjentatte ganger slo feilpasninger. Men Mexes og Juan var alltid på vakt og reddet Roma fra å få en imot.

Etter pause var det Bordeaux som kom havalimanı escort best i gang, uten å få noe spesielt ut av ballinnhaveriet. Det gjorde derimot Matteo Brighi og Roma i det 75. minutt, da Baptista spilte Perrotta fri med en smart stikker mot dødlinjen. Inne i boksen sto Brighi som satte ballen i nettet. Dermed var Roma et milesteg nærmere videre avansement til 16-delsfinalen av årets turnering.

Ikke lenge var det Menez og Totti sin tur til å briljere. Roma kjørte en av sine varemerke kontringer etter en Bordeaux-corner, og Menez spilte Totti fri med en fantastisk pasning, og alene med keeper gjør Il Capitano sjeldent feil. Ikke denne gangen heller. 2-0 til Roma, og Bordeaux virker resignert, i motsetning til et elektrisk Stadio Olimpico!

Dommer Fandel blåste av kampen, og Roma var dermed videre i Champions League som vinner av gruppe A. Med Romas stigende formkurve og sjette seier på rad tatt i betraktning får vi håpe at Roma kommer helt frem til årets Champions League-finale som spilles på selveste Stadio Olimpico.

Roma: Doni: Panucci, Mexes, Juan, Riise; Perrotta (Pizarro 89), De Rossi, Brighi; Baptista, Menez (Cicinho 80); Totti (Vucinic 88)

Forza Roma!