5 på rad mot Cagliari?

Roma sikret avansement og gruppeseier i Champions League i midtuken med seier over Bordeaux, i morgen venter Cagliari på motsatt banehalvdel på Stadio Olimpico. Cagliari har ikke tapt på sine fire siste kamper, men har tapt de tre siste kampene mot Roma på Olimpico. Laget fra Sardinia innledet imidlertid årets sesong ved å tape sine fem første kampene i Serie A!

 

Romas formkurve peker oppover, og kun oppover. På de siste åtte kampene har det blit syv seiere. Giallorossi har kun sluppet inn to mål, mot Chelsea og Bologna. Doni har med andre ord holdt nullen i sine syv siste kamper (Artur slapp inn målet mot Bologna). Vendepunktet fra den vonde formkurven til den positive var utvilsomt 3-1 seieren mot Chelsea.

 

«Alt vi trenger er å fortsette og vinne,» uttalte Spalletti. «Vi have spilt bra både i Serie A og ute i Europa, vi må fortsette å vise hva vi står for uten å måtte bli motløse om ting ikke går vår vei.»

 

Cagliari var virkelig ute og kjørte i begynnelsen av sesongen. Laget som på nød og neppe reddet plassen i fjor så ut til å fortsette på den samme halvdelen av tabellen i år også. Men så kom vendepunktet. Om man velger å se bort fra de fem første kampene i serien har Cagliari følgende formkurve: 6-2-2. De har tatt 10 poeng på sine fire siste kamper og ligger i øyeblikket a-poeng med Roma.

 

Spalletti har en stor jobb å gjøre med å sette opp midtbanen i morgen. Matteo Brighi og Rodrigo Taddei står over med henholdvis suspensjon og skade. I tillegg mangler Alberto Aquilani og Stefano Okaka. Begge ute med skader. Ifølge rapporter vil Spalletti kjøre Cassetti i Taddeis posisjon om Pizarro ikke blir spilleklar. Jeremy Menez blir trolig henvist til benken til tross storspill. Mirko Vucinic er ventet fra start.

 

Paolo Bianco er suspendert for Cagliari, mens Michele Ferri og Alessandro Matri vil stå over med skader.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

 

Roma: Doni; Cicinho, Mexes, Juan, Riise; Cassetti, De Rossi, Perrotta; J.Baptista; Vucinic, Totti

Cagliari: Marchetti; Pisano, Astori, D.Lopez, Agostini; Fini, Conti, Parola; Cossu; Acquafresca, Jeda