Roma 3 – 2 Cagliari

Roma ville holde den gode formen opp, og sikre deres femte seier på rad mot Cagliari hjemme på Stadio Olimpico. Men Roma har de siste sesongene fått et «rykte» på seg for å slå de sterke lagene, for så å rote det til mot antatt svakere lag. Denne bedriften skulle nesten gjenta seg, men bare nesten…

 

Roma måtte klare seg uten en suspendert Matteo Brighi og en haug med skadde spillere som Aquilani, Tonetto, Pizarro og Okaka. Og Doni måtte også haste inn hanskene på grunn av en vond rygg. Derfor var det hans landsmann Artur som tok plassen hans i buret.

 

Kampens første minutter var litt frem og tilbake med sjanser til begge lag. Etter hvert som kampen satte seg var det Roma som hadde ballen mest og skapte et par halvsjanser ved Cassetti og Cicinho. Den første helsjansen i kampen var en svært god en, da Vucinc smelte ballen i krysstanga fra 20 meter. God avslutning fra montegrineren.

 

Cagliari hadde også de sine sjanser, anført av Bruno Contis sønn, Daniele Conti. Men det var Roma som kjørte kampen med sin hærfører Francesco Totti ved roret. En lang pasning opp mot Romas spisser, hvor Vucinic headet pasningen videre til Totti som klinket ballen med venstre fot nede i venstre hjørne. Glimrende avslutning fra kapteinen. 1 – 0

 

Og Roma fortsatte presset. Etter en fantastisk pasning fra Totti ettter en Cagliari-corner kom det 3 Roma-spillere mot 2 motstandere, og Vucinc slo gjennom Cicinho som fra skrå vinkel fyrte av et skudd som strøk den høyre stolen. Svært nære.

 

På påfølgende corner scorte Julio Baptista, men ble korrekt avblåst for offside. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

 

Det tok Daniele Conti 58 minutter å utligne Romas ledelse. Og hvilken måte han gjorde det på. Fra 25 meter fyrte han av en missil av et skudd, som føk utagbart opp i motsatt kryss. En svært god kandidat til rundens mål.

 

Kun to minutter senere burde det stått 1-2 til gjestene da Jeda bare kunne bredside ballen inn i buret ved bakre stolpe, men presterte å bomme på mål. Heldig for Artur og Roma. Men Jeda skulle få sin revansj. I det 69. minutt styrte han Andrea Cossus innlegg tilbake til sammen side som ballen kom fra, og Artur var utspilt. Fortjent etter en heller svak åpning i andre omgang av Roma.

 

Men i det 77. minutt kom Romas sårt trengte utligning. For det var ikke bare Daniele Conti som var i godfot-humør denne kvelden. En duell inne i feltet vinnes av en Roma-spiller, og ballen spretter ned foran Perrotta, som med et brassespark får den forbi keeperen og inn i nettmaskene. Stadio Olimpico tar fyr, det samme gjør Roma.

 

Med fornyet tro på seier satte Roma alt de hadde offensivt, og det var kun Panucci til tider som var forsvarsspiller. Og like etter at klokka gikk over på tilleggstid, fikk Roma og Vucinic lønn for strevet. Etter litt klabb og babb inne i feltet fikk Vucinic ballen ca. på straffemerket, og med en lur avslutning styrte han ballen inn i målet til 3-2. Når man scorer et så viktig mål er det lov å rive av seg trøya og shortsen og løpe bort til Curva Sud, og få gult kort det. Så absolutt.

 

På grunn av Vucinic sin heftige feiring ble det lagt til ekstra tilleggstid, uten at det endret stillingen.  Roma gikk seirende ut av den meget underholdende og spennende kampen på Stadio Olimpico, og Roma vedlikeholder da sin oppløftende form med fem strake seire i Serie A.

 

Roma: Artur; Cassetti, Mexes, Juan (Panucci 46), Riise; Cicinho (Montella 78), De Rossi, Perrotta; Baptista (Menez 65); Totti, Vucinic.

 

Forza Roma!