Før CL-trekningen

Roma endte til slutt på 1.plass i gruppe A i Champions League. De startet dårlig, men etter en flott inspurt så sikret de seg førsteplassen foran Chelsea, som endte på andreplass i gruppen. Gruppen var hele tiden jevn, Bordeaux og Cluj imponerte, men de to antatt beste lagene gikk til slutt videre.

 

Roma har aldri før vunnet Champions League, men kom til finalen i 1983 da turneringen het Serievinnercupen. Da møtte man Liverpool på nettopp Stadio Olimpico. Det endte med tap etter at Liverpool vant på straffesparkkonkurranse.

 

Som i 1983, skal finalen i år også spilles på Romas hjemmebane, Stadio Olimpico. Derfor ville det vært ekstra stas om Roma kunne nådd finalen. Ikke noe hadde vært mere fantastisk enn å se Roma på Stadio Olimpico, 27.Mai 2009.

 

Men veien er enda lang og først har man første utslagsrunde å tenke på. Ettersom det er høy klasse på alle lag i årets Champions League, blir det garantert ikke noen enkle kamper, uansett hvilken motstander det blir. Den første kampen spilles 24/25 februar, mens den andre og avgjørende kampen spilles 10/11 mars.

 

Regler for første utslagningsrunde:
–> Lag fra samme land kan ikke møtes.
–> Lag fra samme gruppe kan ikke møtes.
–> Gruppevinnere møter gruppetoere.
–> Gruppevinnerne spiller hjemme den siste kampen.
–> Ender det uavgjort, så gjelder bortemål. Dersom det også er likt der skal det spilles ekstraomganger og eventuelt straffekonkurranse.

 

Gruppevinnere: Roma, Panathinaikos, Barcelona, Liverpool, Manchester United, Bayern München, Porto og Juventus.

Gruppetoere: Chelsea, Inter, Sporting Lisboa, Atletico Madrid, Villarreal, Lyon, Arsenal og Real Madrid.

 

Ett av disse lagene kan Roma møte:


Sporting Lisboa:

– Regnet som et svakeste laget Roma kan trekke. Men har imponert i gruppe C og vant hele 4 kamper av 6. De to andre kampene var mot Barcelona og begge endte med tap.  Sporting har en fin blanding av yngre og gode rutinerte spillere.

 
Atletico Madrid:

– A.Madrid imponerte stort i gruppe D og gikk videre sammen med Liverpool. Har vært ustabile de siste årene i Primera Division, men en 5.plass så langt er godkjent. A.Madrd har et veldig godt lag på papiret og spesielt Agüero skal Roma passe seg for.

 
Villarreal:

– Villarreal er muligens det verste laget vi kan trekke. De har gjort det veldig bra de seneste årene og har blant annet en semifinale i CL å skryte av. De virker uslåelige på hjemmebane og har faktisk bare tapt en gang på El Mardigal i hele 2008. I La liga henger de også fremdeles med, til tross for mange skader i laget.

 
Lyon:

– Lyon er Frankrikes klart beste lag og har siden de vant sitt første seriemesterskap, ikke sett seg tilbake. I CL har de også gjort det bra, selv om de har blitt slått ut i første utslagsrunde de to siste årene (Mot Roma og Man.U). Har et veldig godt lag og spesielt Benzema har imponert i CL dette året.

 
Arsenal:

– Roma har slitt mot engelske lag og sånn sett vil ikke Arsenal være et drømmelag å møte. Men Arsenal sliter for tiden og ligger langt etter Liverpool i Premier League. Virker å være en del uro i klubben, men kom seg likevel greit videre fra Gruppe G. Selv om laget er noe svekket de senere årene, så må det ikke glemmes at Arsenal faktisk slo Roma på Olimpico, 1-3.

 

Real Madrid:

– Ligger langt bak Barcelona i La liga og har allerede byttet trener denne sesongen. Ligaen virker dermed kjørt og retter derfor blikket mot Champions League. En turnering Real har gjort det dårlig i, de senere årene. Det var også nettopp Roma som slo ut Real Madrid ifjor. Men Madrid laget er likvel ikke noen ønskemotstander, da de har rutinen og laget til å gå helt til topps. Innen februar kan også Ramos ha fått skikkelig fart på det nye laget sitt…

 

Trekningen går imorgen klokken 12.00 i Nyon, og vises direkte på Viasat Sport.

 

Kilde: Uefa.com