Tøff bortekamp mot Catania

Morgendagens bortekamp mot Catania vil for de som ikke forstår seg på italiensk fotball sannsynligvis ansees som en lett kamp mot et middelmådig lag fra Sicilia for hovedstadslaget. Jeg ser allerede for meg overskrifter i VG og Se og Hør ”Roma klarte kun uavgjort”, samt klassikeren ”Riises Roma hadde en dårlig dag på jobben”. Sannheten er derimot en annen.

 

Det som venter oss i morgen er kanskje en av de vanskeligste bortekampene som spilles i løpet av hele sesongen. Sannsynligvis kan den måle seg med det å møte både Milan og Juventus på deres respektive hjemmebaner. Sagt med andre ord vil et poeng i morgen i så måte være greit å ta med seg, tatt i betraktning at det er mange lag som kommer til å legge fra seg både to og tre poeng på Stadio Massimo.

 

Hva så med statusen for Roma. Noen tropp har enda ikke blitt offentligjort, men den vil bli lagt ut her på siden straks den er det. Likevel er det på det rene at Rodrigo Taddei er ute i minst en måned til, mens både Doni og Tonetto ganske sikkert også er ute. Aquilani og Juan gis små sjanser til å nå kampen, mens Totti visstnok er tvilsom til kampen. Hørt det før? Av positive nyheter er Brighi tilbake, formspilleren sammen med Vucinic og Menez.

 

Hva angår Catania så er Christian Lliama og Gionatha Spinesi definitivt ute, mens Christian Terlizzi sannsynligvis rekker kampen. Sicilianerne får dessuten tilbake Gennaro Sardo fra karantene.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

 

Roma (4-3-1-2): Artur; Cassetti, Panucci, Mexes, Riise; Brighi, De Rossi, Perrotta; Baptista; Vucinic, Totti.

 

Dette betyr ingen Jeremy Menez fra start, noe jeg tror kan være en god idé ettersom det kan være gunstig med en joker å hive inn på mot et Catania lag som er forventet å gå til fra start. Franskmannen har også spilt det som har vært å spille i det siste, inkludert Coppa Italiakampen mot Bologna tidligere denne uken. Med Baptista, Vucinic og Totti som alle vil forlange en plass i startellveren, er det trolig at Menez får hvile fra start.

 

Catania (5-3-2): Bizzarri; Silvestri, Stovini, Silvestre, Sabato; Ledesma, Carboni, Tedesco; Martinez, Paolucci.

 

Spilleren å se opp for i Mascaras fravær vil være Michele Paolucci som med sine fire mål så langt denne sesongen er Catanias toppscorer.

 

Kampen kan som tidligere nevnt denne uken sees gratis på Canalplus.no kl. 15.00 i morgen, gjennom å melde seg på deres nyhetsbrev hvor du derav vil motta en gratiskode for deres web-tv. Kampen vises ikke på TV.

 

Vårt tips går på en knepen borteseier til Roma, men la deg ikke overraske eller skuffe om det ikke skulle bli full pott denne gangen. Det kommer adskillig lettere poeng senere denne sesongen.Fjorårets oppgjør endte for ordens skyld 1-1.

 

Alè

 

Kilder: Channel4, Goal, Gazzetta,