Velkommen, 2009!

Første del av sesongen er unnagjort, og vi skal snart inn i ett nytt år. Med tanke på tabellplassering og prestasjoner i første del av 2008/2009 sesongen, sier vi gledelig farvel til 2008 og velkommen 2009!

 

Satte du penger på at Roma skulle ligge på 11.plass med nyttår, før seriestart?

Da er du i tilfelle blitt en rik mann, for det er det få andre som trodde.

 

Forventningene foran denne sesongen var store. Hvorfor skulle de ikke være det? Luciano Spalletti’s menn fulgte tross alt Inter nesten helt inn forrige sesong, med en offensiv spillestil som gjorde at fotballverden ble glad i Roma. Men når sesongen 2008/2009 ble sparket igang, var Roma spillerne nesten ugjenkjennelige fra sesongavslutningen ifjor. Det startet med 1-1 hjemme mot Napoli. Ingen krise enda, for Napoli var spådd en god sesong. Så tapte vi 3-1 i Palermo, og med samme siffer mot Genoa to uker senere. Spillerne var ikke slik vi kjente dem fra forrige sesong. Det tok ikke så veldig mange uker før Roma allerede ble avskrevet i gullkampen. Kritikken kom fra mange hold, og Spalletti ble blant annet kritisert for å ikke gjøre formasjonsendringer. Sesongoppladningen ble også kraftig kritisert, og kanskje så mange at det var noe alvorlig galt da Roma ble nedsablet på White Hart Lane mot Tottenham, noen uker før sesongstart. Legger man i tillegg til at nyinnkjøpte spillere som Julio Baptista og Jeremy Menez ikke klarte å innfri fra første dag og at Francesco Totti gikk lenge skadet, kan man se hvor ting gikk galt.

 

Det største nederlaget i høstsesongen 2008, kom uansett ikke på banen. Det kom da vår kjære president, Franco Sensi, gikk bort. Sensi tok kontroll over Roma i 1993, og under hans tid vant Roma serien èn gang og Coppa Italia to ganger. Han var en populær president, noe som hans datter Rosella understreket i en minnetale. Rosella Sensi tok over som klubbpresident i Roma etter sin far.

 

Heldigvis er det ikke bare triste saker når vi skal oppsummere høstsesongen. Roma ble gruppevinner i sin gruppe i Champions League, og møter Arsenal i første utslagsrunde. Årets Champions League finale går forøvrig på Stadio Olimipico. Resten av det avsnittet kan vi drømme oss til.

 

I tillegg til suksessen i Champions League, kan vi glede oss over at Roma endelig har begynt å prestere i Serie A. Vi klatrer på tabellen, og sikter oss inn på en fjerde plass, ifølge Spalletti. Vi kan også glede oss over Matteo Brighi. Mannen som virkelig har vokst i Roma laget denne sesongen. Det blir spennende å følge han videre. Det er også gledelig å se at Jeremy Menez begynner å finne seg til rette i den evige stad.

 

Alt i alt skal vi være glade over at vi nå kan legge 2008 bak oss, men med lyspunktene som er blitt nevnt er det all grunn til å se positivt på fremtiden og ønske velkommen til 2009!