Rykter, rykter og atter rykter, januarvinduet er her.

Det har blitt en tradisjon at overgangsryktene svirrer ekstra i romjulen. I tillegg til at det er mindre håndfast som skjer i julen, nærmer januarvinduet seg med stormskritt. For Romas del kan dette vinduet komme til å bli et av de viktigste på lenge med tanke på den dårlige høsten og skaden til Francesco Totti.

 

For å starte med det viktigste, de som ryktes inn, så er utgangspunktet at en ser etter en anvendelig angriper. Behovet for en prima punta har vært der i flere sesonger, men foreløpig har vi ikke hatt en murbrekker siden John Carew.

 

Flere angripere har vært linket til Roma. Den siste uken har store navn som Ruud Van Nistelrooy, Lukas Podolski og Fabio Quagliarella vært nevnt.  Sistnevnte riktignok med tanke på sommerens overgangsvindu. Sist uke svirret også ryktene om Violas Giampaolo Pazzini, også kjent som verdens eldste talent. Videre har også Atalantas Floccari og Fiorentinas Osvaldo lenge vært «på vei».

 

Det gjenstår å se hva som vil skje, men det er liten tvil om at en spiller som Van Nistelrooy, Qualiarella og Podolski vil kunne være nyttige tilvekster for å få flere alternativer på topp, selv om de langt ifra er noen murbrekkere. Van Nistelrooy og Podolski vil nok også være tilgjengelige i motsetning til Quagliarella per dags dato.

 

Sekundært er det tydeligvis usikkerhet rundt reservekeeper Artur og hans kvaliteter. Her har det egentlig kun vært snakk om to navn, Palermos Jimmy Fontana og Le Mans Yohann Pele. Begge to solide keepere, hvorav Fontana virker mest sannsynlig tatt tilgjengelighet og økonomi i betraktning.

 

Utover dette er Roma også linket til Valencias glimrende høyreback Miguel, ettersom Cicinho visstnok skal være på vei ut dørene på Trigoria. Brasilianeren har aldri levd opp til forventningene, selv om han glimtvis har vist hva han er i stand til.

 

I tillegg skal Roma både ha forhørt seg angående Real Betis forsvarer Juanito, samt Rosario Central talentet Diego Luis Braghieri hvorav sistnevnte virker som en spennende potensiel forsterkning. Simone Loria har ikke vært noen forsterkning i midtforsvaret i så måte etter at han kom fra Siena i sommer,  og Bologna har vært nevnt som mulig destinasjon for han.

 

Av spillere på vei ut er det Okaka, Cicinho, Phillipe Mexes og Valerio Virga som topper ryktefronten. Ryktene om Jeremy Menez og John Arne Riise har forsvunnet, naturlig nok ettersom de har prestert godt i det siste.

 

Okaka og Virga har begge vært på radaren til Serie B laget Salernitana, som ligger utsatt til rett over streken. Cicinho har vært ryktet til flere klubber, men foreløpig har det vært lite konkret om han annet enn at brasilianske klubber visstnok skal stå i kø. Akkurat den ligaen skulle passe hans defensive egenskaper bra. Når det gjelder Mexes er det de stadige ryktene om Milan som er på gang igjen, uten at de virker noe mer aktuelle enn før.

 

Det kjennes som det ihvertfall vil skje noe i den kommende måneden. Det blir spennende å se om vi får inn en spiller som virkelig kan gi oss en ny dimensjon i angrepet, samt at et ungt stoppertalent heller ikke hadde vært å forakte ettersom vi ofte har skader og suspensjoner på våre to førstevalg i midten bak. Alternativene der er ikke noe det lukter CL gull av. Samtidig skal ganske mye endres om dette ikke etterhvert blir å regne som en mellomsesong, hvor planleggingen av neste års prosjekt starter lenge før det inneværende er over.

 

Ale!

 

Kilder: Channel4, Goal, Gazzetta dello Sport, Romanews, Ilromanista, Corriere dello Sport, Tribalfootball og Soccerway.