Milan gjester Stadio Olimpico

Endelig er det slutt på ferien, så vi kan begynne å snakke «calcio» igjen! Og det er litt av en start på 2009! Roma tar imot Carlo Ancelottis mannskap på Stadio Olimpico, søndag kveld. To formsterke lag, som begge vant fire av sine fem siste kamper før juleferien.

Det ser ut som om Roma nå har funnet tilbake godformen, med unntak av ett kjedelig 3-2 tap mot Catania rett før julepausen. Før den kampen hadde Roma fire strake seire, og på god vei oppover tabellen. Det er 10 poeng som skiller Roma og Milan (3.plass). En seier i morgendagens tv-sendte kamp vil bety at Roma vil kjenne en svak duft av en Champions League plassering. Nettopp derfor er dette en særdeles viktig kamp for Giallorossi. Luciano Spalletti sier at målet for Roma er å kvalifisere seg for Champions League, og for å gjøre det bør man slå de lagene man kjemper mot om denne plasseringen. Milan er definitivt ett av de lagene.

På Stadio Olimpico imorgen må Roma nok engang klare seg uten Francesco Totti. Kapteinen sliter med skader, som han har gjort gjennom hele sesongen. Begynner vi å skimte en Totti på vei nedover? Foruten Totti mangler også Max Tonetto.

Milan tar med seg vinterens store snakkis, David Beckham, til Stadio OIimpico imorgen. Beckham kan få sin debut i Serie A, men Carlo Ancelotti sa på en pressekonferanse idag at leiesoldaten starter på benken. På skadelisten til Milan finner vi betraktelig flere enn hos Roma. Alessandro Nesta, Marco Borriello, Gennaro Gattusso og Philippe Senderos er alle ute.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma: (4-3-2-1) Doni; Cicinho, Mexes, Juan, Riise; Perrotta, De Rossi, Brighi; Pizarro, Baptista; Vucinic.

Milan: Abbiati; Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski; Seedorf, Pirlo, Flamini, Kaka; Ronaldinho, Pato

Kampstart 20.30. Vises på Canal+ med Per-Jarle Heggelund som kommentator.

Kilde: Calcioitalia.co.uk