Uavgjort på Stadio Olimpico

Det ble en spennende affære i årets første kamp da Milan gjestet Roma på Olimpico. To scoringer hver fra Mirko Vucinic og Alexandre Pato gjorde at det til slutt ble 2-2 i en jevn og fartsfyllt batalje.

 

Før kampen ble det mye spekulert i om David Beckham skulle gjøre sin debut i Serie A. Som alltid får Berlusconi det slik som han vil og Beckams første utfordring på italensk jord ble John Arne Riise, noe som gjorde at engelskmannen ikke fikk utrettet stort i sin første kamp. Det var også forbrødring å spore mellom Ancelotti og Spalletti da Roma-treneren ville ha den gamle Roma-spilleren med seg på trenerbenken før kampstart som et svar på den siste ukes historier i media. Roma var ivrige på å komme tilbake på vinnersporet etter det forsmedelige tapet i Catania før jul, men måtte takle Milan uten Francesco Totti som er ute med skade den kommende måneden. Alberto Aquilani var tilbake og startet kampen på benken. Milan på sin side var uten Kaladze, Nesta, Borriello, Bonera og Gatuso.

 

Første omgang var jevnt over preget av et spillemessig overtak i favør Roma. Milan fikk et tidlig frispark i god posisjon, men Ronaldinho sendte ballen rett i muren. På den andre siden prøvde Riise seg med et langskudd samt et farlig innlegg. Etter 22 minutter tok Roma ledelsen da Riise fant Vucinic på den bakerste stolpen. Montegrineren dro seg fri og banket inn 1-0 bak en sjanseløs Abbiati.

 

Beckham prøvde seg med et innlegg som Doni ved en viktig inngripen førte ut av Patos bane. Roma klarte for det meste å bryte ned det Milan hadde av angrepsspill og hadde kontringene vært mer presise ville giallorosso garantert gått til pause med en større ledelse.

 

Over i andre omgang fikk Milan reduseringen så og si rett fra avspark. Jankulovski slo hardt inn forran mål der Pato enkelt kunne sette inn utligningen. Romaspillerene virket veldig passive i forsvarsarbeidet, mye pågrunn av en overbevisning om at Pato sto offside, men reprisen viste at linjedommeren hadde rett da han godkjente målet. Noen minutter senere tok Milan ledelsen etter svært dårlig romersk forsvarsspill. Pato løp fra en halvdaffende Mexes og kunne vippe ballen over Doni til 2-1 i favør Milan. Det virket noen minutter som man skulle oppleve total kolaps av Roma da Milans angripere ved flere anledninger skjærte gjennom forsvaret som kniv i varmt smør.

 

Roma kom seg etterhvert til hektene igjen og produserte flere halvsjanser. John Arne Riise hadde en god dag på jobben og var toneangivende i både det deffensive og det offensive arbeidet med flere gode brytninger og innlegg. Etter et lengre opphold på Milans banehalvdel kunne Vucinic til slutt sette inn utligningen etter 72 minutter da han styrte et innlegg fra bakre stolpe og til side for en stillestående Abbiati.

 

Kampen ble deretter livlig med sjanser til begge lag, men ebbet til slutt ut i 2-2. Fortjent vil nok de fleste nøytrale si, selv om Roma hadde et visst overtak gjennom hele kampen. Vi fikk uansett se mye godt spill og forhåpentligvis er dette noe som kan bygges videre på av Luciano Spalletti og hans menn.

 

Forza Giallorossi per Sempre!

Roma – Milan 2-2

Scoringer: Vucinic 22, 72 (Roma), Pato 48, 53 (Milan)

 

Roma: Doni; Cassetti (Cicinho 81), Mexes, Juan, Riise; De Rossi, Brighi (Aquilani 83), Taddei (Pizarro 64); Perrotta, Baptista; Vucinic

 

Milan: Abbiati; Zambrotta, Favalli, Maldini, Jankulovski; Beckham (Flamini 89), Pirlo, Seedorf; Kaka, Ronaldinho (Ambrosini 70); Pato