Viktig trepoenger i hengekamp!

Roma gjestet i kveld Sampdoria for å fullføre kampen som i høst ble avbrutt grunnet mye vann på banen. Kampen begynte dermed med uret på 05:54 og et Roma-frispark på høyresiden. Ikke overraskende hadde man ikke innøvd noe trekk for dette sparket. 

 

De fleste øyne var festet til Antonio Cassano før denne kampen. De tilreisendes kaptein ble først vist i tunnelen med Sampdoria-vimpelen foran/inne i  munnen i et forsøk på å unngå at Italias døve skulle forstå hva han snakket om. Cassano startet sterkt og ble høvlet ned av en noe overtent Daniele De Rossi. Deretter hadde han et farlig skudd som Artur imidlertid hadde god kontroll på. Etter dette sto Cassanos innsats i stil med resten av hans Sampdoria: forferdelig svakt.

 

Mannen som skulle bli hovedperson var Julio Baptista. I fravær av andre spisser var det bare Baptista som kunne stå for farlighetene der foran. La Bestia leverte ettertrykkelig. På frispark fra om lag 20 meter angrep Baptista ballen med Ronaldos tilløp og ballen duppet nydelig over muren og inn bak Castellazzi. Minutter senere kolliderte Accardi og Lucchini slik at Baptista kom alene med Castellazzi. Denne gangen ble imidlertid skuddet reddet. 

 

Frem mot pause tok Sampdoria over, men maktet ikke å utligne selv om Sammarco og Delvecchio hadde gode muligheter. 1-0 til pause.

 

Roma åpnet sterkere i andre omgang og en lang pasning ut mot venstre fant Baptista med nesen mot mål. Fra kanten dro han tunnel på en motspiller, før han vendte bort nestemann og limte den i hjørnet. Som om ikke det første målet var vakkert nok, leverte Baptista nok en perle og ga Roma 2-0. Dette drepte kampen og Roma hadde en ren transportetappe inn mot tre poeng. På veien kom Aquilani og Menez innpå, begge svært livlige og lovende. 

 

Avstanden opp til Champions League og Roma ser unektelig farlig ut med Vucinic, Menez og Baptista i form. Snart returnerer Totti. Jakten er i gang!