Baptista gjorde det – igjen

Det var duket for ukens andre kamp da Roma dro til Torino. Etter å ha slått Sampdoria i midtuken hadde Roma for alvor heng på lagene som ruger på en plass i Champions League. Fiorentina tapte mot Milan lørdag kveld, og utover dagens serierunde ble det klart at også Napoli skulle få 0 poeng fra serierunden. En seier ville dermed være meget viktig.

 

Torino var før oppgjøret allerede i oppløsning, men hang svært godt med i dag. Tidlig i kampen ga Pizarro fra seg ballen i farlig posisjon, hvilket ga Saumel mulighet til å skyte fra 25 meter. Artur var imidlertid godt plass, og fikk slått ballen ut. Noen minutter senere kom Taddei seg løs på høyrekanten og slo ut til Baptista, som dessverre ble blokkert. Kampens største sjanse, inkludert vinnermålet, kom da Mexes ved to anledninger holdt på å score på en corner. Resten av omgangen var preget av en rekke halvsjanser til Roma, mens Torino virket rimelig planløse.

 

I andre omgang kom Torino mye bedre inn i kampen og det ble svært få muligheter begge veier. En kvikk Alessandro Rosina – som for alle andre enn Walter Novellino fremstår som Torinos soleklart beste spiller – kom innpå og hevet laget sitt. Midtveis i omgangen fikk Baptista sjansen til å gi Roma seieren, men vendingen på en femøring førte også til at avslutningen gikk noen meter over. Det ble opplagt utover i kampen at noe helt spesielt måtte til for å avgjøre kampen. Kall det gjerne et øyeblikks magi, som også inntraff.

 

To minutter på overtid fikk Roma frispark på venstrekanten. Aquilani fikk ballen og snublet, men fikk slått den videre til Mexes. Phillou, som leverte en sterk kamp, løftet ballen inn i boksen hvor ballen havnet hos Baptista. En kan diskutere valget til Baptista. Noen vil påstå at det er kritikkverdig å benytte kampens siste sjanse på denne måten, men Baptista laget vann av vin da han dempet ballen på kassen, kastet seg rundt og brassesparket ballen ned til venstre for en sjanseløs Alex Calderoni. En helt bisarr avslutning på kampen som utgjorde forskjellen mellom 1 og 3 poeng for Roma. 

 

Viktigheten av målet og ikke minst den nesten utenkelig måten den kom på, kunne man se gjennom Spallettis lite karakteristiske jubling. Il mister hoppet opp og ned i en slags eufori. Nå er det bare 4 poeng til Champions League plassen.