Tap i kvartfinalen mot Inter

Det ble 2-1 tap mot Inter i Milano i kveld. Taddei utlignet ledelsen Inter hadde skaffet seg ved Adriano, men like etter utligningen satte Ibrahimovic inn det som viste seg å bli seiersmålet. Dermed er Roma ute av Coppa Italia, og må nå fokusere på å klatre til topp 4 i serien, samt kjøre over Arsenal i CL.

 

Kampen var uten kontroverser. Allerede 10 minutter ut i kampen sto det 1-0 til Inter, og det etter spesielle omstendigheter. Roma var i angrep bare minuttet før, og Vucinic fikk ballen på brystet på vei inn i feltet til Inter. Montegrineren ble lagt i bakken, og tok seg for under landingen. Armen til Vucinic traff ballen da han landet, og ballen gikk i målet. Målet ble annulert, men spørsmålet var om ikke Vucinic skulle hatt straffe i situasjonen. I stedet ble det gult kort til Vucinic, og frispark til hjemmelaget.

 

Og det var på dette frisparket Inter skulle bygge opp ledermålet sitt på. Francesco Toldo slo en lang ball mot Ibrahimovic, som stusset ballen videre til Adriano. Brasilianeren satte fart inn mot feltet, og Cicinho skled i Roma-forsvaret.  Adriano avventet avslutningen akkurat nok, før han satte ballen til venstre for Artur i Roma-målet, og dermed sto det 1-0 til Inter.

 

10 minutter senere kunne det stått 2-0 til Inter etter at Stankovic dro til på volley fra 12 meters hold. Den flotte avslutningen smalt heldigvis for Roma i tverrliggeren bak en ellers sjanseløs Artur.

 

Ibrahimovic kom alene gjennom mot Artur like etterpå, men Artur slo Ibrahimovic sitt forsøk på en chip ut til hjørnespark. Roma kom mer inn i kampen etterhvert, og Perrotta tvang Toldo til en god redning, før keeperen nok en gang måtte vise at han fremdeles kan, etter at Brighi fyrte av et skudd fra vel 16 meter.
Perrotta fikk et forsøk til før pause, men nok en gang reddet Toldo hjemmelaget, og lagene gikk til pause med stillingen 1-0 fordel Inter.

 

Vucinic måtte ut med skade i andre omgang, og Pizarro erstattet spissen, noe som førte til at Baptista gikk opp på topp for bortelaget. Like etter byttet kom utligningen for Roma. Taddei fikk ballen på 10 meter og knuste ballen inn i nettet bak en sjanseløs Toldo, og dermed sto det 1-1.

 

Inter tok ledelsen igjen bare minuttet etterpå, og nok en gang på kontroversielt vis. Et frispark inn i feltet fant Samuel som headet hardt mot mål, men Artur reddet strålende, men måtte gi retur. På returen var Zlatan, og satte ballen inn i målet. Samuel var dog offside, og frisparket skulle dermed vært avblåst. På avslutningen til Ibrahimovic var Maicon i offside og hindret Juan i å avverge avslutningen til Zlatan.

 

Cambiasso var nære på å hjelpe Roma da han satte ballen utenfor sitt eget mål, mens Toldo måtte slå et skudd fra Pizarro ut til hjørnespark.

 

Menez og Aquilani kom inn for Roma for henholdsvis Riise og Taddei, og Aquilani var nære på å utligne for Roma bare minuttet etter byttet. Etter en del frem og tilbake i feltet til Inter fikk han ballen feilvendt mot målet på 2 meters hold, men avslutningen traff nettveggen på feil side.

 

Aquilani prøvde seg med et slags brassespark like etter, men avslutningen gikk utenfor målet til Inter.

 

Mexès og Ibrahimovic havnet i tottene på hverandre i slutten etter en unødvendig takling fra franskmannen, som skal være glad han slapp unna kort i situasjonen. Mexès hadde allerede havnet i dommerens bok tidligere i omgangen.

 

Kampen ebbet ut med 2-1 seier til Inter, og dermed er Roma ute av Coppa Italia for denne gang.

 

Lagene:

 

 

 

 

 

 

 

Inter: Toldo – Maicon, Burdisso, Samuel, Santon – Cambiasso, Zanetti, Muntari (Mancini 85), Stankovic – Adriano (Chivu 77), Ibrahimovic

Roma: Artur – Cicinho, Mexes, Juan, Riise (Menez 71) – De Rossi, Perrotta, Brighi, Taddei (Aquilani 79) – Julio Baptista, Vucinic (Pizarro 60)