Roma knuste Napoli

Napoli åpnet kampen best og presset Roma hardt det første kvarteret. Alle trodde at Zalayeta hadde satt inn 1-0 scoringen etter 10 minutter, men Morganti annulerte scoringen korrekt for hands etter en prat med linjedommeren.

 

Brighi hadde en fin sjanse til å gi Roma ledelsen, men keeper Gianello reddet skuddet fint. Napoli skulle like etter nok en gang få en scoring annulert. Denne gangen var det Lavezzi som var igjennom, men reprisen viste at Lavezzi var et par meter i offside og dermed nok en korrekt avgjørelse fra dommeren.

 

Da Roma tok ledelsen på dødball ved Mexes, var ikke Morganti like heldig. For denne gangen viste reprisen at Mexes var i offside, og dommeren burde derfor ha annulert scoringen. Men scoringen ble godkjent og Roma tok derfor ledelsen 1-0.

 

Napoli prøvde å komme tilbake i matchen, og Lavezzi fikk sjansen ved et frispark like utenfor 16-meteren. Skuddet hadde retning mot krysset, men Doni stod frem med en fin tv redning. Istedenfor en utlikning, så kom nok en Roma scoring på dødball. Denne gangen var det midtstopperkollega Juan som steg opp og headet inn ballen. 2-0 til hovedstadslaget.

 

Napoli var rystet og det kunne fort blitt 3-0 også. For like før pause kom Baptista alene med Gianello, men en svak avslutning ødela for brasilianeren og Roma. David Pizarro skadet seg like før pause og ble erstattet av Aquilani i pausen, mens Pazienza gikk ut for Bogliacino.

 

Like etter pause skulle Roma punktere kampen. Santacroce ga bort ballen til innbytter Aquilani som fint spilte igjennom Vucinic. Mirko Vucinic gjorde ingen feil og satte inn ballen bak Gianello.

 

Selv om man lå under med 3 mål, så ga ikke Napoli helt opp. Hjemmelaget hadde et par fine forsøk ved Zalayeta og Contini, men ballen ville ikke inn. Rodrigo Taddei kunne ha satt inn nummer 4 for dagen for Roma, men Napoli keeper Gianello reddet skuddet.

 

Baptista burde ha scoret da Menez spilte han fri, men brassen sendte skuddet over fra 7 meter. Han skulle få nok en sjanse på en volley, men denne gangen var det Gianello som stod i veien. Innbytter for Napoli, German Denis, kunne og burde ha redusert for Napoli, men hans heading fra 5 meter gikk like over.

 

Dermed endte det 3-0 til Roma i en svært underholdne kamp. Seieren var fortjent og det var faktisk Napolis første hjemmetap på rundt et år.

 

Napoli – Roma = 0-3

 

Mål: Mexes (18), Juan (32), Vucinic (50)

 

Napoli: Gianello; Santacroce, Cannavaro, Contini; Maggio, Blasi (Montervino 81), Pazienza (Bogliacino 46), Gargano, Mannini; Lavezzi, Zalayeta (Denis 66)

 

Roma: Doni; Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Taddei (Perrotta 82), De Rossi, Brighi; Pizarro (Aquilani 46); Vucinic (Menez 70), Julio Baptista