Palermo på besøk

Onsdag kveld møter Palermo opp på andre halvdel av banen på Olimpico. Til tross for om mye av oppmerksomheten dreier seg om Totti og Panucci, dreier dette seg om tre viktige poeng, og ei kjerring som skal reises. 

 

Den andre serierunden i høst tok Roma turen til Sicilia, og tapte ufortjent og noe ydmykende 3-1 etter at Júlio Baptista scoret sitt første mål for gjestene, i en kamp Roma oppskriftsmessig tok ledelsen. Dette var hovedstadslagets første tap i Serie A i en rekke vi helst vil glemme. Nå, derimot, satser vi på at den gode formen i 2009 utgaven av Serie A holdes ved like – noe den mest sannsynlig vil!

 

Palermos statistikk på bortebane er oppløftende lesning for enhver Romanisti. Kun to seire på ugjenkjnennelig gress og impotente 8 mål forteller et stadig mer selvsikkert Giallorossi at tre poeng neppe er utenfor rekkevidde. 

 

I tillegg til den dårlige borteformen, er de rosa Sicilienerne ikke akkurat ett uavgjorlag. Det virker som om Davide Ballardinis menn liker å avgjøre kamper… En tilleggsopplysning som kanskje trekker ned den gryende optimismen er at Palermo har vunnet tre kamper på rad, deriblant en bortekamp (0-2 borte mot Sampdoria)

 

Som de fleste sikkert har fått med seg, planlegger Spalletti å ha med Totti fra start, som har hatt en eventyrlig rekonvalens. En annen som definitivt ikke blir med, er en aldrende Cristian Panucci. Om han forsvinner til en annen klubb i Italia eller Frankrike, gjenstår å se. Ellers kommer formspiller Baptista til å starte på benken idag, grunnet problemer med skulderen.

 

To andre ringrever som fremdeles er ute med skade er Max Tonetto og den notoriske måltjuven Montella.

 

Det gjør at udnertegnede tror lagoppstillingen blir slik:

Doni; Cicinho, Mexés, Júan, Riise; De Rossi, Brighi, Pizarro; Taddei, Totti; Vucinic. 

 

Tilsvarende oppgjør i fjor endte 1-0, Mancini ’59

 

Forza la Magica!

 

 

PS!! Max Tonetto er friskmeldt, og tatt ut i troppen som spiller imorgen.