Motta til Roma, Panucci til Frankrike

En kombinasjon av Marco Cassettis skade, Christian Panuccis mistrivsel og en frist til imorgen for å sende inn Champions League troppen har tvunget Roma ut på overgangsmarkedet. Marco Motta har vært det heteste navnet siden i går og skal nå ifølge de siste rapportene være så godt som klar for Roma. Christian Panucci var først ryktet på vei til Milan i en byttehandel med Daniele Bonera, men veteranen havner trolig i Frankrike.

 

Marco Mottas agent bekreftet i dag tidlig Romas interesse og la til at en eventuel avtale måtte ferdigforhandles før dagen var omme. Det ser ut til å ha skjedd. Roma skal ha fått viljen sin om å låne Motta ut sesongen i første omgang, for deretter å bestemme om de vil benytte seg av opsjonen på å kjøpe 50% av hans kontrakt etter sesongen. Ifølge Sky skal låneavtalen ut sesongen koste Roma 500 000 euro. Mottas 50% kan kjøpes for 2,5 millioner euro ved sesongslutt. Forza-roma.com hevder klubbene er muntlig enige om en avtale.

 

Motta har forøvrig ikke blitt kalt opp til Udineses tropp som møter Napoli i helgen.

 

Christian Panucci skal på sin side være på vei til Frankrike. Romanews.eu skrev tidligere i dag at Panucci var blitt sett på flyet til Milano, og dermed var AC Milan og Panucci nevnt i samme setning hos de fleste sportsavisene. Men Panucci skal ha holdt sine ord om at han ikke ville spille for en annen italiensk klubb med respekt for Roma, Forza-roma.com skriver nemlig i kveld at Panucci er på vei til Frankrike for å signere kontrakt. Nettsiden mener å vite at Lyon er klubben det skal være snakk om.

 

Marco Motta er en 22 år gammel høyre back som startet sin karriere i Atalanta. Han ble solgt til Udinese etter Atalantas nedrykk i 2005. Motta debuterte for Azzurrini (U-21) i 2005 og har siden spilt 31 kamper med flagget på brystet.

 

Kilde: romanews.eu, ilromanista.it, forza-roma.com