Uavgjort mot Reggina

Simone Loria har lenge vært en upopulær figur blant Roma fansen. I dagens kamp mot Reggina gjorde han en fin innsats for å forsterke det dårlige inntrykket han har gitt helt siden han ble hentet til Stadio Olimpico. Hans feil i sluttminuttene førte til at Reggina utlignet og kunne ta med seg et poeng fra oppgjøret.

 

Et svært svekket Roma tok turen til Stadio Granillo med håp om å innkassere en seier i kampen om fjerdeplassen i Serie A. Francesco Totti, Julio Baptista, Vincenzo Montella, Simone Perrotta, Marco Cassetti, John Arne Riise og Mirko Vucinic er alle ute med skade, mens rebellen Christian Panucci som kjent ikke vil spille flere kamper for hovedstadslaget. Det ugjør seks spillere som på en normal dag ville startet for Roma og illustrerer hvor hardt laget var satt tilbake før denne kampen.

 

Etter en relativt kjedelig førsteomgang fikk Reggina straffe da Bernardo Corradi angivelig ble dratt i trøya av Philippe Mexes. Reprisene viser at begge spillerne var like gode i duellen, men straffeavgjørelsen fra dommer Rosetti var ugjenkallelig. Corradi overrasket Doni ved å sette straffen midt i mål og man trodde at Reggina skulle gå til pause med ledelse. Slik gikk det ikke. David Pizarro fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og banket den i krysset over keeper Campagnolo.

 

Etter sidebyttet fikk Roma straffe etter 57 minutter. Okaka ble dratt ned i feltet og dermed pekte Rosetti straffemerket. Pizarros skudd ble i første omgang reddet av Campagnolo, men keeperen kunne lite gjøre med returen som Pizarro rolig kontrollerte i nettet.

 

Etter sin andre scoring var Roma per definisjon det førende laget, men midstopper Loria skulle altså ødelegge denne kvelden. På sin første touch etter å ha kommet inn på banen presterer midtstopperen og regelrett gi ballen til Cozza som på enkelt vis kunne sette inn utligningen fra åtte meter. Svært frustrerende for Spalletti, hans menn og romas supportere.

 

Resultatet kan i og for seg forsvares med at man stillte et svært svekket lag til denne kampen, men måten det skjer på gir all grunn til bekymring for den umiddelbare deffensive situasjonen. Håpet får være at Diomatene gjør jobben slik at Loria for all framtid vil være en overflødig medlem av romas førstelag.