Tre praktmål og 3-0 mot Genoa

Roma ligger à poeng med Genoa, ett poeng under Fiorentina på Champions League plass, etter en komfortabel 3-0 seier mot overraskelseslaget fra Liguriakysten søndag. Kampen startet noe forsiktig, kun preget av en rekke albuer og tilhørende drama. Etter hvert fikk imidlertid Roma god kontroll på kampen og viste tidvis svært godt spill.

 

Et eksempel på det gode spillet kom ved 1-0. Cicinho startet angrepet fra midtbanen og var sistemann på ballen etter nydelig spill fra Totti og Perrotta. Juan hadde merkelig nok også tatt turen fra forsvaret for å avslutte et angrep hvis flyt og bevegelse ikke kan beskrives med ord. 

 

En overlykkelig Cicinho feiret sitt første mål for sesongen ettertrykkelig, men bare noen få minutter senere falt han i bakken på tilsynelatende ufarlig vis. Målscoreren signaliserte imidlertid at han kjente et eller annet ryke i kneet og måtte byttes ut mot Marco Motta, som altså fikk sin debut i Roma-drakten. Heldigvis er ikke skaden til Cicinho så alvorlig som den kunne virke, men Motta viste spesielt i første omgang at han kan være en bra tilvekst.

 

Vucinic kom seg senere fri på høyrekanten og kom til skudd fra noe vanskelig vinkel. Rubinho fikk slått den ut til corner. Mot slutten av omgangen kjørte Roma og hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men dessverre ingenting som resulterte i mål. Rett før pause ble Genoa-trener Gasperini utvist etter gjentatte protester mot en elendig dommerkvartett.

 

Andre omgang åpnet med et av årets mål i Serie A. De Rossi tok ballen på egen halvdel og satte voldsom fart på angrepet. Etter å ha løpt forbi et par Genoa-spillere løftet han ballen elegant over bak forsvarsrekken til Genoa og Vucinic klappet til på helvolley. 2-0 og tilsynelatende full kontroll på utfordreren til fjerdeplassen.

 

Like etter ble imidlertid Taddei utvist da Criscito leverte en filming som var symptomatisk for hele kampen og for begge lag. Utvisningen åpnet kampen og Spalletti la laget dypere i banen for å forsvare ledelsen. Et innlegg fra siden ble headet tilbake inn forbi Doni og Juan måtte klarere det som ellers hadde vært en redusering. Litt senere kom Milito seg fri i boksen og slo inn til Motta. Igjen var Juan i veien for det som ellers hadde vært mål. Men Genoa fikk aldri ballen i mål.

 

I stedet ble Sculli utvist for en liten hekting av Tottis venstrefot. Trolig ingenting å gi en spiller gult for, men dommer Rocchi la listen inkonsekvent hvor det laveste nivået for å få gult var svært, svært lavt. Roma fikk gode overgangsmuligheter mot slutten, som regel gjennom innbytterne Aquilani og Baptista. Ved den første anledningen valgte Baptista å gå selv, og fikk et frispark som han selv skjøt over. Ved den andre anledningen slo Aquilani, som for øvrig hadde et svakt innhopp, ballen rett i beina på en Genoa-forsvarer. Ved tredje og siste anledning gikk Baptista inn fra venstre og hamret ballen bak Rubinho. 3-0, en komfortabel og uhyre viktig seier i kampen om spill i Champions League.

 

Roma: Doni; Cicinho (Motta 30), Mexes, Juan, Tonetto; Taddei, De Rossi, Brighi; Perrotta; Vucinic (Julio Baptista 61), Totti (Aquilani 80)

Genoa: Rubinho (Scarpi 62); Biava, Ferrari, Bocchetti, Criscito; Vanden Borre (Milanetto 46), Thiago Motta, Juric; Sculli (Palladino 57), Milito, Jankovic