Atalanta mot Roma – Doni contra Totti

 

Atalanta tar i mot Roma I Bergamo på Stadio Atleti Azzurri d’Italia i morgen ettermiddag, og hvilken kamp det blir! For sjelden ser vel fotballeuropa to mer betydningsfulle spillere for sine respektive lag barke sammen i kampen for tre poeng. Cristiano Doni mot Francesco Totti. Nummer 72, faktisk, mot nummer ti. Numero settanta due contro numero dieci!

 

 

Etter sin tilbakekomst fra den spanske ferieøyen Mallorca, i Norge mest kjent fra Charterfeber på TV3, har Cristiano Doni igjen erklært sin kjærlighet for laget fra den vakre byen med de blåstripete draktene. Født i den evige stad, kunne Doni vært en viktig spiller for hvilket som helst lag i Italia, faktisk i Europa. Jeg vil faktisk våge den påstand at han er en av de mest undervurderte spillerne i hele verden. Vi må altså tilbake Roma, til Porta Metronia, Trigoria og Olimpico, til Francesco Totti, for å finne en spiller som er av større verdi for sitt lag. For meg havner Doni i samme klasse som Il Capitano og Bella Figura selv Paolo Maldini. Så riv i hårbøylen, plasser hånden under haken og frem med joggebuksene, for her er Bergamos store sønn!

 

 

Nå skal selvfølgelig ikke denne forhåndsomtalen av Atalanta – Roma bare handle om Cristiano Doni. At undertegnede sitter og bestiller flybilletter til Bergamo og Atalanta – Palermo må kunne medregnes som underbyggende faktor. Likevel, mitt råtips er at selv de som aldri har sett mannen sparke en fotball kommer til å forstå hvorfor han omtales dersom de spanderer halvannen time av sin tid på søndag med fokus rettet mot Nord-Italia.

 

 

Når det gjelder vårt eget lag, giallorossi, så er det en kjent sak at skadesituasjonen begynner å bli omfattende. Fra å kunne stille fullt lag for noen runder siden, har vi i dag skader på en rekke nøkkelspillere. Spesielt på backene ser det tynt ut, ettersom Panucci har gått over fra knelange shortser og visekapteinsvervet til pampers,  libero og Nestlè på boks.

 

 

Troppen Il Mister lar som vanlig vente på seg. Skadesituasjonen tilsier uansett at John Arne Riise, Marco Cassetti og Cicinho alle er skadet, hvilket betyr at Marco Motta starter sin første Roma kamp i morgen. Det knytter seg i så måte en viss spenning rundt hvorvidt Spalletti velger å inkludere Panucci, men ettersom Diamoutene og Loria begge er klare til dyst er det lite sannsynlig. Og takk for det. La mannen heller kjøre Ferrari og prate. Ta en Cappuccino før tolv. Bella Figura? Bruno Conti ville i hvert fall hevdet han ikke har stil…

 

 

Videre er Rodrigo Taddei suspendert etter sitt røde kort sist, mens Alberto Aquilani er skadet (hørt det før?). Det spørs om vi noen gang får se Alberto fra sin beste side i Roma trøyen igjen. Følger farsen samme spor som de tidligere pentitiene som har forlatt klubben har gjort, spiller Alberto Aquilani under Massimo Morratti neste sesong. I hvilken utstrekning Taddei og Aquilanis fravær åpner for Jeremy Menez er uvisst. Franskmannen er skadefri igjen, og bør få spilletid i morgen. På gladsiden kan videre nevnes at De Rossi er klar til dyst. Selvfølgelig er han det. Han har grinta.

 

 

Sannsynlig lagoppstilling for våre gutter i en 4-3-1-2 formasjon er Doni; Motta, Mexes, Juan, Tonetto; Brighi, De Rossi, Pizarro; Perrotta; Vucinic, Totti.

 

 

Hvilket betyr at vi har et solid lag også i morgen til tross for alle skadene. Jokere i bakhånd er Julio Baptista og Jeremy Menez. Det bør også nevnes at Perrotta og Pizarro her like gjerne kan bli vice versa.

 

 

Når det gjelder Atalanta er Vieri, De Ascentis og Talamonti ute med skade. Bergamaschi muligheter vil derfor bero på hva nevnte Doni og Sergio Floccari kan utrette av farligheter. Når det gjelder sistnevnte må jeg være så ærlig å si han var gjenstand for noen interne spøker under sommervinduets siste dager. Denne sesongen har han imidlertid fremvist en del som kan tilsi at han spiller for en større klubb neste høst. Kanskje Roma? Jeg er skeptisk.

 

 

Canal plus fortsetter videre sin storsatsing og slår i morgen til med nada fra Serie A klokken 15.00 til fordel for kick and run akkompagnert av slavesanger fra de britiske øyer. Fotball på stream er forferdelig, men ubønnhørlig eneste utvei i morgen.

 

 

Tre poeng i morgen vil være alfa omega, ettersom Genoa fort kan plukke dette med seg hjemme mot Fiorentina. La oss håpe på uavgjort i Genoa og borteseier i Lombardia

 

 

Alè!