Riise eksklusivt til AS Roma Norge!

For andre gang har vi stilt spørsmål til John Arne Riise. Denne gangen var det medlemmene av forumet som kom med spørsmålene. Les alle svarene her!

 

1. Hvordan følte du formen var inntil skaden ? Vi regner med at det er skuffende å bli skadet i denne perioden av sesongen ?

«Jeg var storfornøyd med formen da skaden inntraff. Jeg følte at jeg var kommet over den verste perioden som alle spillere i nye land opplever. Vanskelig med nytt språk, ny spillestil, nytt miljø etc. Jeg trengte 3-4 måneder på å komme i nærheten av nivået mitt og følte at både laget og jeg har hatt en fin periode de siste månedene.

Da skaden inntraff stod det en ting i hodet mitt – komme tilbake asap! Jeg har jobbet knallhardt hver eneste dag med behandling og 2 daglige økter for å komme tilbake fortest mulig. Jeg håper å være tilbake til toppkampene som følger nå fremover.»


2. Har overgangen til Roma gjort deg til en bedre spiller?

«Ja uten tvil. Det å spille i en ny toppliga, med ny spillestil, ny trener, etc gjør meg til en bedre spiller føler jeg.  Man blir automatisk bedre av å spille med slike toppspillere som finnes i Roma. Jeg føler også at jeg blir bedre taktisk, for det er en interessant spillestil vi har her i Roma.»


3. Har du gjort deg noen tanker om hvordan du vil feire en eventuell scoring? Blir det en løperunde foran Curva Sud?


«Hehe, jeg har ikke tenkt noe over det – det som skjer det skjer. Tror ikke det er så mange spillere som planlegger hvordan de skal feire scoringer. Jeg har fokus på mine defensive oppgaver i Roma, men dersom sjansen byr seg så sprinter jeg fremover og dukker det opp en skuddsjanse så skyter jeg. Har ikke hatt marginene på min side hittil, men jeg er tålmodig.»


4. Hvordan går det med det italienske språket? Begynner det å sitte?


«Ja nå begynner det endelig å løsne litt. Jeg hadde mitt første intervju på italiensk før jul. Det er sikkert endel grammatiske feil, men folk skjønner at det tar tid å lære seg språket her nede. Jeg synes italiensk er et veldig fint språk og jeg gjør hva jeg kan for å lære det fortest mulig og har 2-3 timer daglig med undervisning. Språket er en viktig faktor for nye spillere og jeg visste viktigheten av å lære meg språket fortest mulig. For det første er det viktig i forhold til å skjønne hva trener og medspillere sier på trening, kamp og spillermøter – men selvsagt også på det sosiale plan. De første månedene så skjønte jeg ingenting av hva gutta snakket om i garderoben og spillerbussen, men nå skjønner jeg mer og mer og kan også være med i samtalene. Jeg er en sosial gutt og liker å være med i samtalene og det er rett og slett deilig nå som språket løsner.»


5. Hvem i Roma troppen tilbringer du mest tid med på fritiden?


«Som i Liverpool så tilbringer ikke spillerne så mye tid sammen utenfor treningene, men den jeg ser mest til er vel Alberto Aquilani. Han kjørte meg mye til trening i tiden før jeg fikk egen bil og hjalp meg å komme i gang her nede. Men alle er veldig hyggelige med oss nye spillere.»


6. Tror du Alberto Aquilani skriver under på ny kontrakt og blir?


«Jeg håper han gjør det fordi han er en fantastisk god spiller. Han imponerte meg fra første dag på treningsfeltet med glimrende teknikk. Vi trenger han i fremtiden når vi skal kjempe om tittelen i Serie A og Champions League.»


7. Det er mange unge, gode talenter i Roma. Hvem er du mest imponert over?


«De to som har imponert meg mest er kanskje Aquilani og Menez. To unge raske spillere med strålende teknikk. Det er jo mange glimrende tekniske spillere på dette laget, men disse blander teknikk og hurtighet på en fin måte og kommer til å ha en stor fremtid foran seg.»


8. Hvem er de som snakker mest og minst i Roma troppen? Hvem er morsomst?


«Den som snakker minst er kanskje Juan – og den som snakker mest er kanskje Vucinic, men dette er mitt inntrykk etter bare 5-6 måneder i laget. De morsomste er  Vucinic, Totti og Mexes. Totti er en stor person. Han har litt av den samme auraen rundt seg som Steven Gerrard i Liverpool. En fantastisk god spiller, en gentleman og han nyter stor respekt blant alle spillerne og alle i og rundt klubben, samt spillere på andre lag.»


9. Kan du gi oss et innblikk i Panucci-episoden?


«Nei, kan dessverre ikke det – men jeg vil si at jeg er veldig glad for at det løste seg. Jeg personlig håper Panucci blir i Roma noen år til. Jeg spilte sammen med han i Monaco for endel år siden og har vært en viktig brikke for meg i akklimatiseringsprosessen her nede.»

 

 

10. Hva synes du om de italienske supporterne kontra de engelske? Hva synes du om Curva Sud?


«De er like engasjerte og ivrige. For supporterne i England og Italia er det snakk om lidenskap og vi spillere har veldig stor respekt for den lidenskapen fansen har til klubben sin.

Curva Sud er som The Kop i Liverpool og jeg har tenkt over det flere ganger, hvor heldig jeg har vært som har spilt i to slike klubber som har slike strålende fans. De løfter oss frem. Det er synlig hver gang noen av oss scorer på hjemmebane, hvor viktige de er for oss – da er det ekstremt viktig og deilig og feire scoringen med fansen ! Den stemningen de skaper før kampene er magisk og det gjør oss spillere veldig skjerpet minuttene før kampstart. For de av dere som ikke har opplevd en kamp i Roma – ta en tur ned hit – dere vil ikke bli skuffet. Det er en stor opplevelse – mye takket være fansen!»


11. Hva tenker du rundt landslaget og trenerskiftet der?


«Det er alltid spennende når en ny landslagstrener kommer inn. Her med Drillo var det jo snakk om en gammel landslagstrener, som stepper inn i tre kamper, og muligens flere.

Jeg har veldig respekt for den jobben Drillo gjorde med landslaget på 90-tallet og har snakket med flere som spilte under Drillo. Alle skryter av mennesket og treneren Drillo.

Tiden vil vise hvor mange kamper han leder oss, men dersom det blir et langsiktig engasjement, så vet jeg at han har spillernes tillit og vi skal jobbe hardt for å følge hans system og sørge for at vi vinner kamper igjen og vinner tilbake tillitten blant det norske folket.»


12. Hvem er den beste spilleren du har møtt i Serie A?


«Oi, vanskelig spørsmål..  Det er vel umulig å velge en spiller etter halvspilt serie. Det er så utrolig mange gode spillere her nede, både i Roma og de andre toppklubbene. Det som er sikkert er at jeg er glad for at benyttet meg av denne muligheten til å signere for AS Roma. Italiensk fotball har en knallhard liga, engasjerende fans, mange gode spillere og jeg håper at vi i Roma vinner en tittel her nede innen kort tid.»


13. Ja eller nei. Spiller Roma Champions League neste år?
«Sì – ovviamente!»  


14. Hvor vanskelig er det å spille back i Spallettis system?


«Det var veldig uvant til å begynne med. Ny spillestil, nye systemer, nye medspillere, nye motspillere, nytt språk, etc, men jeg trives veldig godt nå. Spalletti har snakket mye med meg i denne perioden og gitt meg tillit. Kommunikasjon mellom spiller og trener er viktig i en slik periode. Han vil garantert gjøre meg til en bedre spiller.»

 

Vi takker John Arne Riise for intervjuet og krysser fingrene for at skadeperioden blir kort!