Roma – Siena, tre enkle poeng?

 Svaret for så vel romerske som norske medier ville vært et umiddelbart ja. Status rundt nøkkelspillere, suspensjoner og motstander kan imidlertid tale for at tre poeng er noe vi skal være godt fornøyde med når Roma møter Siena om noen timer.

 

For Rodrigo Taddei blir det et gjensyn med gamle lagkamerater, så vel for Simone Loria og Artur. Sistnevnte kan få sjansen mellom stengene ettersom Donis situasjon vurderes forløpende inn mot kampen. Den brasilianske landslagsmålvakten kan bli spart til ukens viktigere Champions League oppgjør mot Arsenal på Emirates.

 
Luciano Spalletti har tatt ut følgende tropp: Cicinho, Juan, Mexes, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Motta, Filipe, Loria, Riise, Baptista, Diamoutene, Montella, Artur, Bertagnoli, Doni, Brighi, Bertolacci, Stojan.

 
Verdt å merke seg på den positive siden er at Totti og John Arne Riise er med. Nordmannen returnerer etter sin korsbåndskade. På den annen side er verken Aquilani, De Rossi, Perrotta, Cassetti, Menez eller Tonetto med av ulike grunner. Panucci er selvsagt ikke med. Et spørsmål å trekke ut fra dette er hvordan en stiller på venstreback med en Riise uten kamptrening og Tonetto ute.

 
Sannsynlig startoppstilling er følgende (4-3-1-2):

 
Doni; Cicinho, Mexes, Juan, Riise; Brighi, Pizarro, Taddei; Baptista; Vucinic, Totti.

 
Flere spørsmålstegn her inn mot kampstart, spesielt med tanke på Totti og Artur. Går Totti ut, kan det bli en skikkelig vrien kabal for Spalletti å legge. Baptista opp som spiss fører til Pizarro opp i hans posisjon og Brighi inn sentralt. Motta eller Cicinho til høyre på midten, eller et direkte bytte med Totti-Montella virker da mest sannsynlig. Tynt.

 
Når det gjelder Siena så mangler de Rossettini og Simone Vergassola. Sannsynlig lagoppstilling fra toscanerne (4-3-1-2): Curci; Zuniga, Portanova, Brandao, Del Grosso; Jarolim, Codrea (før ein spæller), Galloppa; Kharja; Ghezzal, Maccarone.

 

Verdt å merke seg er jo at Gianluca Curci returnerer til Olimpico. Det skal bli spennende å se i hvilken grad han klarer å demme opp for Totti & co.

 

Kampen vises direkte på Canal Plus Sport Extra, og for øvrig på nett-tv for de som ikke har tilgang på kanalen. Avspark er klokken 18.00 (i kveld).

 

Alè!