Arsenal 1-0 Roma og helt åpent før returmøtet

Om ikke spillet var noe å rope tre ganger hurra for, er likevel resultatet mulig å leve med. Arsenal drar til Roma med 1-0 i sekken etter at Van Persie scoret på straffespark mot slutten av førsteomgang. Det som imidlertid er vanskelig å leve med er at returoppgjøret på Olimpico blir spilt uten Daniele De Rossi. 

 

Arsenal åpnet som ventet med mye bevegelse på både ball og mann, og fikk Roma tidlig på hælene. Fraværet og nærværet av henholdsvis Juan og Loria skulle tidlig vise seg å bli et problem, da Loria gang på gang var feilplassert og ga Arsenal rom å spille i. Mexes og De Rossi var imidlertid gode og dekket opp for til tider svært klønete forsvarsspill. Senere i omgangen skulle også Marco Motta stå frem og etter 90 minutter i emiratene var han faktisk Romas beste spiller.

 

Den første store sjansen kom da Nasri fant rom bak Riise og fikk lagt inn til Nicklas Bendtner. Heldigvis var førstetouchen til dansken av den svake sorten og et kobbel av Roma-spillere fikk kommet mellom ham og målet. Romas første gule kort kom da Mexes kroppstaklet en Diaby på kontring. I det sekstende minutt kom Roma på første visitt og Marco Motta startet for alvor storspillet da bare en fantomredning fra Almunia hindret ham i å score fra langt hold.

 

Ikke lenge etter slo Totti et frispark inn i boksen som Loria på ikke akkurat strålende teknisk vis geleidet videre til tribunen. En god periode for Roma ble avsluttet da Totti hamret ballen opp på tribunen etter at Taddei fant ham på sekstenmeteren. Rett etter kom van Persie fri i boksen da Mexes rykket ut fremfor å falle av, og dette kulminerte i en noe klønete felling fra en ellers solid Philippe Mexes. Straffen tok van Persie selv, og 1-0 var et faktum. Vondt ble til verre da De Rossi høvlet ned Nasri ved sidelinjen og den fremtidige kapteinen må stå over i returmøtet. 1-0 til pause.

 

Pausen gjorde Roma godt og ting så bedre ut i begynnelsen av andre omgang. Dette varte dog ikke lenge og etter en periode med fullstendig galskap og pasningsvalg fra helvete, skrek kampen etter David Pizarro, som også kom innpå. Ro ble gjennopprettet og balansen ble noe bedre med Pizarro som ballfordeler. Etter 66 minutter glimret Loria til med sitt ukuelige hat for fotballer; i stedet for å blåse ballen vekk forsøkte han å heade den inn til Doni. Da han bommet kom Eboué rimelig alene med Doni, men satte heldigvis ballen utenfor.

 

Riise klemte til med et skudd noen minutter etter, og etter en touch fra en Arsenal-spiller gikk den en halvmeter utenfor stolpen til Almunia. Diamoutene kom inn for Loria, mens Vucinic erstattet en Baptista som ennå ikke – med god grunn – har blitt nevnt i denne kamprapporten. En stillingskrig de siste 15 minuttene førte til at kampen ebbet ut med 1-0, et resultat som kanskje gir større grunn til optimisme enn selve spillet.

 

Alt er åpent før returmøtet. Etter kvelden er ikke det noen selvfølge.

 

FORZA ROMA