Tøff bortekamp venter på Emirates

Lagene har mye til felles. De operer ikke med budsjetter på linje med de andre topplagene i sine ligaer. En skade kan fort snu ting opp ned. Ingen av lagene har imponert i den hjemlige serien om man ser sesongen i ett så langt. En ting er likevel sikkert; begge lag er desperate etter avansement.

 

Roma kommer fra en lørdagskamp hvor Siena ble slått 1-0. Seieren til tross, spilte laget ingen stor kamp mot bunnlaget. Simone Perrotta og Daniele De Rossi spilte ikke grunnet suspensjon og skal være utvhilte til denne kampen. I tillegg sto Mirko Vucinic, Alberto Aquilani, Max Tonetto, Jeremy Menez og Marco Cassetti over med skader.

 

Som Roma, stilte Arsenal med sitt beste mannskap mot Sunderland på lørdag. Ingen av lagene hadde mulighet til å hvile spillere med tanke på den store skadelisten. Arsenal manglet Adebayor, Diaby, Eduardo, Fabregas, Rosicky, Silvestre, og Walcott. Gunners spilte 0-0 og har slitt med å score mål i den andre halvdelen av sesongen.

 

Arsenal må fortsatt unnvære Adebayor, Eduardo, Fabregas, Rosicky, Silvestre og Walcott på grunn av skader. Diaby ryktes å bli spilleklar til i kveld. Det kan være gode nyheter for Wenger, som selv har uttalt at det er viktig å vinne midtbanekrigen mot Roma. Samtidig uttalte franskmannen at Denilson har en nøkkelrolle i kveldens kamp. Denilson og Song har faktisk spilte godt sammen mot topplagene tidligere i år.

 

For Romas del blir den sentrale midtbanetrioen trolig Matteo Brighi, Daniele De Rossi og Rodrigo Taddei. Simone Perrotta spiller i trequirtista rollen, mens hvem som blir spissparet på topp avhenger mye av tilstandene til Vucinic og Totti. Totti avbrøt gårsdagens trening da han kjente smerter, men uttalte at han gjorde det for å ikke forverre situasjonen. Vucinic vil bli nøye evaluert i dag og er en viktige brikke om Roma lykkes ordentlig i sitt kontringsspill. Julio Baptista kan bli å se i startoppstillingen om Totti eller Vucinic ikke blir klare. Per nå ser det ut som om det er Vucinic som jobber mot klokka. I midtforsvaret uttalte Spalletti i går at Juan mest sannsynlig ikke blir klar. Det kan dermed bli duket for ingen andre enn Simone Loria som midtstopper med Philippe Mexes. Selvom Spalletti uttalte at han har full tillit til Loria tror vi det blir Diamoutene som starter om Juan står over.

 

Det var også tvil rundt Cicinho, som hinket av banen på lørdag med smerter i kneet. Om brasilianeren ikke blir klar, kan Marco Motta få sin Champions League debut for Roma. Cassetti og Menez er definitivt ute da de ikke ble med resten av troppen til London. Christian Panucci er ikke med i Champions League troppen for denne halvdelen av sesongen.

 

Sannsynlige laggoppstillinger:

 

(4-4-1-1): Almunia; Sagna, Gallas, Toure, Clichy; Eboue, Denilson, Song, Nasri; Diaby; van Persie.

 

(4-3-1-2): Doni; Cicinho, Mexes, Diamoutene (Juan), Riise; Brighi, De Rossi, Taddei; Perrotta; Totti, Baptista.