Balotelli filmet Inter til poeng

For tredje sesongen på rad spiller dommeren på lag med Inter på Giuseppe Meazza. I 2007 fikk Adriano filmet til seg et straffespark. I fjor ble Mexes uforståelig sendt av banen. I kveld filmer Balotelli til seg et straffespark. Er det i det hele tatt vits å ta turen til Milano?

 

Etter forrige oppgjør, den gang i Coppa Italia, undret Pizarro om det egentlig var vits i å ta turen til Milano for neste oppgjør mellom de to lagene. Riktignok fikk Roma ett poeng i kveld, men uttalelsen fra Pizarro hang over Giuseppe Meazza som en eim av håpløshet. Etter å ha ledet og ført kampen hele veien var det nok en gang en forferdelig dommeravgjørelse som skulle felle Roma.

 

Roma åpnet hardt og fikk et frispark på 18 meter. Julio Baptista servet ballen over muren, men på andre siden sto Julio Cesar som hadde små problemer med å dytte ballen over. Deretter kom Vucinic fri på høyre flanke og la inn, hvor ballen til slutt havnet hos Brighi som ikke klarte å få ballen på rett side av stangen. Inter svarte med veggspill fra Santon og Maxwell, men sistnevnte fikk i likhet med Brighi ikke ballen på mål.
Roma tok ledelsen etter 23 minutter da Marco Motta på mesterlig vis vendte bort Santon og la et perfekt innlegg. Daniele De Rossi raget høyest og headet ballen utagbart i lengste kryss. Kort tid etter la Panucci en lang pasning over Maicon som Riise først dempet på hodet og så pirket mellom beina på Julio Cesar. Nordmannens første mål i Roma-drakten og en sterk prestasjon lå bak det.

 
En god Roma-periode kunne fort ha blitt en fantastisk god periode da Mirko Vucinic kom seg fri fra Cordoba i boksen, men ble stanset av Santon. Et par langskudd var Inters beholdning i resten av omgangen der Mourinhos lag ble totalt avkledd og avslørt. Pausen gjorde imidlertid underverker for hjemmelaget. Inn kom Vieira og Figo. Det er dog usikkert hvor stor forskjell akkurat disse spillerne utgjorde i sammenligning med formasjonsendringen, da begge to leverte heller uinspirerte forestillinger.

 
Innen kort tid av andreomgangen fikk Inter sin redusering. Adriano fant Balotelli på kanten av sekstenmeteren og den forferdelig usympatiske unggutten la ballen iskaldt i nærmeste hjørne. Roma lot seg imidlertid ikke affisere og økte kort tid etter til 3-1 da Baptista holdt Cambiasso unna, Matteo Brighi stormet gjennom og limte ballen ned i Cesars høyre hjørne.

 
Rundt 60 minutter var spilt da den mye omtalte ungen Balotelli satte seg ned i fellesskap med Rizzoli og regisserte resten av kampen. På tross av å ha levert 2008/2009s soleklart mest planlagte forsøk på å få straffe lot Rizzoli seg pirre av tanken og ga Inter sin høyst forventede, utstrakte arm. I en sandwich han selv tok iniatitiv til å skulle havne i midten av segnet Balotelli om og skaffet Inter en straffe. Og ikke minst en vei tilbake ut av blindveien de hadde havnet i.

 
Straffen tok Balotelli selv og feiret sin egen idioti med en gest mot de tilreisende fra Roma. Misnøyen var åpenbar blant Roma-spillerne, som ikke fikk se annet enn en ytterst barnslig unge geipe tilbake. Vucinic kunne – på tross av denne skandaløse episoden – avgjort kampen til fordel for Roma. Dessverre gikk headingen hans rett på Julio Cesar.

 
Crespo kom innpå for Stankovic, som hadde vært i en dyp krangel med De Rossi i mangfoldige minutter. Den avdankede argentineren (trodde han) spilte for en ny sjanse hos Mourinho, og imponerte med en fenomenal heading 10 minutter før slutt. Comebacket var et faktum, på en kveld der Roma i all mulig forstand hadde vært det beste laget.

 
På overtid fikk Roma en rekke muligheter til å avgjøre. Den største kom ved De Rossi som plutselig havnet alene i boksen. Skuddet hans gikk dessverre noen meter utenfor. Like etter kom innbytter Menez nesten like fri, men skuddet fra den noe mer nøkterne unggutten på banen ble blokkert.
Kampen endte 3-3 og selv om dette isolert sett er et bra resultat er det knapt noe å glede seg over. Nok en gang mistet Roma poeng i Milano grunnet en dommertrio som enten bare hadde en svak dag på jobben, eller…..