Viktige poeng på spill i Milano

Begge lag kommer fra en Champions League uke med opptredner under pari. Roma skal være heldige som kun ble slått 1-0 på Emirates, mens Inter skal prise seg lykkelige for at det ikke ble baklengsmål mot United. Det er heller ingen tvil om at begge klubber har stort fokus på Champions League i år. Jose Mourinho ble først og fremst ansatt for å gjøre slutt på den 44 år lange ventetiden med suksess i Champions League, mens Roma vil revansjere finaletapet i 1984 på Olimpico.

 

Til tross fokuset på Champions League har ingen av lagene råd til å undervurdere dette møtet. Inter vil forsøke å gjøre en rask prosess i kampen om ligagullet, mens Roma trenger alle poengene for å sikre seg en plassering som gir Champions League neste sesong også. Roma ligger for øyeblikket på 6. plass, ett og to poeng bak henholdsvis Fiorentina og Genoa.

 

Inter har en tøff måned foran seg med kamper mot blant annet Genoa og Fiorentina. En ulempe for Roma kan være at Inter mot Genoa er kampen før laget møter Manchester United. All fokus kan dermed være rettet mot onsdagen i forkant av kampen mot Genoa.

 

Inter har kun tidligere Roma spiller Water Samuel ute med skade, men Mourinho har utelatt Julio Cruz, Nelson Rivas, Luis Jimenez, Francesco Bolzoni, Victor Obinna og Hernan Crespo fra troppen som tar i mot Roma.

 

Roma må klare seg uten Pipolo, Cassetti, Aquilani, Perrotta, Tonetto, Juan og Loria. Panucci er forøvrig tilbake i troppen etter å ha snakket ut med Spalletti. Det er foreløpig usikkert om veteranen starter. Det blir i så fall Diamoutene som midtstopper om Panucci starter på benken.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

 

Inter: Julio Cesar; Maicon, Cordoba, Chivu, Santon; Vieira, Cambiasso, Zanetti; Stankovic; Ibrahimovic, Adriano

 

Roma: Doni; Motta, Mexes, Panucci, Riise; Taddei, De Rossi, Brighi; Baptista; Vucinic, Totti.
Duellen: Diamoutene – Panucci