1 poeng, og rødt til De Rossi

Roma klarte bare 1-1 hjemme mot Udinese. Felipe ga bortelaget ledelsen, men Vucinic utlignet kort tid etter han erstattet Menez. De Rossi pådro seg rødt kort etter to gule på rappen for munnbruk mot dommeren.

 

Det ble dramatikk da Roma tok imot Udinese i dagens Serie A-oppgjør. Roma måtte klare seg uten Totti, Perrotta, Aquilani, Cassetti, mens spillere som Vucinic og Juan måtte starte på benken grunnet småskader. I tillegg var Spalletti, som fyller 50 i dag, henvist til tribunen grunnet kommentarer om dommerstanden i Inter-kampen etter forrige serierunde.

 

Udinese på sin side manglet Domizzi med suspensjon, mens Isla, Ferronetti og Lukovic var på skadelisten. Quagliarella måtte og starte benken, og fikk kun et kort innhopp på slutten av kampen.

 

Taddei fikk Romas første sjanse, men forsøket gikk like utenfor målet til Handanovic. Motta skapte sjansen da han snappet opp en pasning fra Coda. Pasquale reddet på strek etter en dårlig inngripen fra Udineses målvakt, mens Floro Flores traff sidenettet på motsatt side av banen.

 

Menez fant nettmaskene, men spillet var allerede avblåst etter at ballen hadde vært over dødlinjen da Motta kom på et av mange imponerende løp på høyrekanten. Marco Motta spilte nok en overbevisende kamp for Roma, spesielt i første omgang, og ser mer og mer ut som en kommende Roma-stjerne på backen.

 

Floro Flores viste hvorfor han ikke tegner seg på scoringslisten for ofte for Udinese, da han totalt feilberegnet en heading. Angriperen var totalt umarkert på bakerste stolpe, men da ballen kom frem til Flores, var spilleren allerede på vei ned igjen etter å ha headet luft… Flaks for Roma.

 

Mexès fikk gult kort, og er suspendert i neste kamp mot Sampdoria. Pizarro måtte deretter byttes ut, etter å ha signalisert at han ikke kunne fortsette kampen. Montella kom inn, hvilket gjorde at Baptista trakk seg nedover på banen, i likhet med Brighi.

 

Roma var meget heldig da verken dommeren eller linjedommeren reagerte på en klar hands på Mexès i Romas sekstenmeter. Udinese ble snytt for en klar straffe, mens Mexès var heldig som slapp unna nok et gult kort, og følgelig et rødt for forseelsen. 0-0 til pause på Stadio Olimpico.

 

I andre omgang tok Udinese ledelsen ved Felipe. Doni må ta på seg mye av ansvaret da han bokset en ball ut i feltet til Di Natale, som crosset ballen inn til en helt umarkert Felipe, som helt uforstyrret headet ballen i åpent mål.

 

Vucinic ble raskt byttet inn for Menez, og brukte ikke lange tiden på å gjøre seg gjeldende. Vucinic fikk god plass på venstrekanten, lurte av Zapata, før han satte ballen pent inn til venstre for Handanovic. 1-1 i Roma!

 

Like etter utligningen fikk kampen nok en dramatisk vending, da De Rossi fikk to gule kort på like mange sekunder for protestert mot dommeren etter et frispark ble gitt til Udinese.

 

Zapata hadde sjansen til å gi Udinese ledelsen for andre gang i kampen, men headet utenfor da han fikk stå helt umarkert på bakre stolpe. Vucinic hadde også sjansen til å gi laget sitt ledelsen, men headingen traff Handanovic.
Montella, som tidligere i omgangen hadde vært nære på med et skudd like utenfor krysset, skulle få kampens største sjanse vel 10 minutter før full tid. Alene gjennom med Handanovic klarte han dessverre for hjemmelaget bare å levere et tamt forsøk som ble stoppet av målvakten. Svakt av Montella.

 

Vucinic ble spilt nydelig gjennom, og vippet ballen over Handanovic, men Coda forhindret Montella fra å sette ballen videre inn i buret. Like før slutt, fikk Montella nok en gylden mulighet, men spissen rakk ikke å reagere ordentlig etter at Handanovic hadde bommet på ballen etter et hjørnespark. 2 meter fra mål traff ballen Montella i hodet, men dessverre for Roma gikk ikke ballen i mål.

 

Kampen ebbet ut, og et skuffende resultat for Roma, som fremdeles ligger etter i kampen om Champions League til neste sesong.

 

Lagene:

 

Roma: Doni – Motta, Mexes, Panucci, Riise – De Rossi, Pizarro (Montella 43) – Taddei, Brighi, Menez (Vucinic 57) – Baptista (Cicinho 72)


Udinese: Handanovic – Zapata, Coda, Felipe, Pasquale – Inler, D’Agostino, Asamoah – Pepe, Floro Flores (Quagliarella 85), Di Natale (Sanchez 70)