Per-Jarle Heggelund til ASRoma.no!

Først og fremst, gratulerer med den førstefødte sønn!
– Takk! Det har vært en fantastisk tid og det forteller en stakkar hva som egentlig er meningen med livet. Funderer på å bytte ut min dorianske målfeiring. Hadde forrige sesong et bilde av Frugan (Mari) på en T-skjorte under Doriadrakten som jeg viste frem mens jeg kysset gifteringen. Nå er Tottis bambinotommel veldig aktuell.

 

Så til kampen. Hva er dine forventinger til kampen, og hvordan ser du på sjansene for avansement?
– Før kampen på Emirates så var jeg sikker på at vi skulle ryke med Song og all mulig annen jævelskap. Nå er jeg mer optimistisk. Walcott og Eduardo tilbake, DET er dårlig nytt for Roma. Denne sesongen minner meg litt om 2006 for Arsenals sin del og da satt jeg i Paris på min 30-årsdag 17.mai hvor Arsenal spilte finale i den gjeveste europacupen mot Barcelona. Synd bare at Terje Hauge ødela dagen min.

 

Mye skader og suspensjoner på de to lagene i forkant. Blant annet er Daniele De Rossi og Cesc Fabregas ute. Tror du dette vil ha noen betydning for utfallet?
– Det er verre for Arsenal at Fabregas er ute enn det er for Roma at Daniele De Rossi er ute. For det første; Fabregas er kanskje verdens beste pasningsspiller og han ER Arsenal anno 2009. Og i hans posisjon er Arsenal ekstra sårbar på en annen måte enn hva Roma er. Cesc er dessuten kaptein og jeg anser han som bedre enn De Rossi selv om jeg skulle ønske for alt i verden å se de to til sammen på en midtbane. Roma har Cassetti, Cicinho, De Rossi og Perrotta ute. Arsenal har Rosicky, Fabregas, Adebayor ute med skader samt Arshavin som er ikke tilgjengelig for spill i CL. Eduardo og Walcott er ikke matchfit og det er spørsmålstegn ved Gallas og Toure. You do the math …

 

Hva tror du blir nøkkelen til suksess for Roma sin del? Og for Arsenal? Hvor på banen kommer det avgjørende slaget til å stå?
– Riise kommer til å få kjørt seg mot Walcott, det er sikkert. Sagna må ha kontroll på Mirko Vucinic om han spiller til venstre. Duellen? To gamle travere; en ekte nummer 10 i Totti mot en fullstendig håpløs nummer 10 i Gallas blir fin. Ellers er det vel bare som Gooner å stålsette seg for nok en strålende oppvisning av den fantastisk gode Alexandre Song på midten for Arsenal …

 

Hvilke kvaliteter ved Arsenal blir det viktig å være oppmerksom på?
– Eduardos avslutningsegenskaper som er i ypperste verdensklasse. Den mannen er ikke sann. Etter den vanvittige skaden så har han scoret tre briljante mål på to kamper etter comebacket. Ellers så bør ikke Roma lage frispark i Robin BANG! Persie-posisjon. Og vi skal frem på banen og fort skal det gå. Henger du med Mexes?

 

Hvordan tror du Olimpico med Curva Sud i spissen vil prege kampen? Kan vi håpe på at et ungt Arsenallag lar seg prege av omgivelsene?
– Nei, det har ikke noe å si. Det er hett i Curva Sud, men det er ganske langt derfra og ned til matta sammenlignet med Stamford Bridge hvor gutta tok tre deilige poeng tidligere denne sesongen. Og med den lille detaljen om at ett mål for Arsenal på Olimpico så er mye gjort gjør at man ikke har så voldsomt press på seg. Gutta kanskje får lyst til å komme tilbake i mai?

 

Roma åpnet sesongen svakt, men har kommet seg gradvis både i serien og Champions League. Hva tror du om fortsettelsen av sesongen i serie A? Hvem blir den hardeste utfordreren til fjerdeplassen?
– Fiorentina er et slitent lag og knapt til å kjenne igjen. Genoa begynner også å merke kjøret og det litt tyst rundt Milito.. Lazio derimot har fått opp et fint momentum og kan fort melde seg på. Jeg håper jo at Juve kan gi Inter en fight for spenningens skyld, mens Milan har havnet i et vakuum som jeg ikke tror de er fornøyd med å være i, og det skal de heller ikke være.

 

En liten digresjon: Hvorfor er du så glad i italiensk fotball når du ikke har et favorittlag der nede?
– Er ikke det bare en fordel da? Ha et favorittlag i et land og jobbe med og legge (resten) av all sin elsk på en hel liga med alt det måtte innebære av lag, spillere, arenaer, spenna gærne presidenter, curvaer, sanger, historie, draktfarger, spillestiler, trenere, byer, gater, trattorias. Og Maldini, Del Piero, Totti og Zanetti … og Pazzini, Vanucchi, Cozza, Maggio, Modesto, Vergassola. Don’t get me started.

 

Sist men ikke minst. Hvor var du kvelden 27. mai 2009?

Da satt jeg med min sønn Nikolaj i fanget og gråt tårer som smakte som en nordnorsk fjellbekk over Van Persies vanvittige skudd som senket Luca Toni, Bayern München og resten av Tyskland i en brutalt bra finale i Champions League … eller kanskje ikke. Ingen vet hvor haren hopper.

 

Lykke til i kampen kjære Romanistas. Om dere vinner så er det som Mari sier, rent følelsesmessig et lag vi kan svelge et tap mot.

 

For ordens skyld, Heggelund er en svoren tilhenger av Arsenal.

 

Dagen til ære for den norske Romafansen har Nikolaj Heggelund fått på seg sin mors kofte som hun brukte i 1980. Superretro i Romafarger og far og sønn sier «In Bocca Al Lupi»