Før kampen: Roma – Arsenal

Luciano Spalletti må klare seg uten flere viktige spillere i kveldens kamp. Onsdag ettermiddag rapporterer flere at Philippe Mexes ikke blir kampklar grunnet feber. Simone Perrotta, Marco Cassetti og Cicinho (alle skadet) er også ute mens Christian Panucci ikke er registrert i Champions League troppen. I tillegg er Romas kanskje viktigste spiller denne sesongen, Daniele De Rossi, ute med karantene.

 

Mange spillere er også usikre foran onsdagens kamp, og det stilles spørsmålstegn ved David Pizarro og Alberto Aquilani, men gode nyheter fra Trigoria sier at disse, og sist men ikke minst, Francesco Totti, ser ut til å rekke kampen. Likevel vil Spalletti vente med å friskmelde kapteinen:

 

«Situasjonen til Totti må vurderes nøye onsdag, både med tanke på han selv og laget. Balansen i laget er viktig, spesielt med tanke på at kampen kan gå til ekstra omganger», sier Spalletti.

 

Når det gjelder selve kampen, har Spalletti følgende å si:

 

«Jeg har en plan, og dersom ting forandrer seg i kampen har jeg også en plan b».

 

«Det viktigste for å slå Arsenal er å unngå at de får presse oss på vingene. Arsene Wenger er en god trener, og han vet hvordan han skal lede laget og sørge for den riktige mentaliteten».

 

«Vi har kanskje litt mer erfaring enn dem, men de har en stor vilje og er godt forberedt», tror Spalletti.

 

Roma har ingen god statistikk mot engelske lag i Champions League. De to foregående årene har de blitt slått ut av Manchester United i kvartfinalen. Nå får vi håpe at Arsenal kan være ett lettere hinder for «Giallorossi», som altså er nødt til å finne nettmaskene ikveld for å avansere til en kvartfinale. En fullsatt Stadio Olimpico vil forhåpentligvis hjelpe dem på veien.

 

Kampen vises på Viasat Sport, og starter 20.45. Vi våger oss til en sannsynlig lagoppstilling, på tross av flere usikre momenter:

 

Doni, Motta, Diamoutene, Juan, Riise, Brighi, Aquilani, Taddei, Vucinic, Baptista, og Totti.

 

Kilde: Calcioitalia.co.uk og IlRomanista.it.