Uavgort på Stadio Ferraris

I etterdønningene av Romas bemerkelsesverdige exit fra Champions League var det viktig for hovedstadsklubben å få et resultat i den vanskelige bortekampen mot Sampdoria og Cassano. Resultatet ble uavgjort og godkjent, anført av den utskjelte Julio Baptista.

 

Den slitsomme affæren mot Arsenal førte til en massiv skadeliste inn mot denne kampen da spillere som Francesco Totti, Rodrigo Taddei, Juan, Simone Perotta, Marco Cassetti, Alberto Aquilani og langtidsskadde Cicinho ikke var klare for kamp i tillegg til suspenderte Daniele De Rossi og Philippe Mexes. Dette førte til at bortelaget stilte med Matteo Brighi som kaptein. Sampdoria på sin side var klare til kamp med Antonio Cassano i spissen, på tross av fraværet av Pietro Accardi og midtbanestrategen Gennaro Delvecchio.

 

Julio Baptista trives godt mot Sampdoria og han skulle utspille en viktig rolle også i denne kampen. Det var uansett Sampdoria som startet best med et skrudd skudd av Stankevicius som gikk rett utfor Donis mål. Etterhver kom Max Tonetto til innlegg som traff hodet til et beist i full ustrekkning på bakerste stolpe. Roma ledet 1-0 etter 7 minutter. Spissparet Pazzini og Cassano utmerket seg etter flere fine kombinasjoner og hadde vel fortjent utligning lenge før den kom. Etterhvert ga samarbeidet resultater da Cassano chippet ballen gjennom feltet til Pazzinis hode og stillingen var lik etter 25 minutter.

 

Det var generelt dårlig stemning under hele kampen, anført av Marco Mottas erobringer på høyrebacken og en forbannet Baptista da trøya hans ble revet i to etter en hard duell. Pazzini sende Sampdoria ledelsen rett før pause da Doni ga retur på Padalinos skudd. Nyervervelsen fra Fiorentina kunne lett sette inn 2-1 til hjemmelaget.

 

Motta ble til slutt vist ut etter en rekke forseelser. Like etter kunne Menez utligning da han ble slått gjennom på en gjennombruddspasning, men ble etterhvert avskjært av Castellazzi og Padalino. En episode som på mange måter oppsummerer franskmannens forestilling som var alt annet enn minneverdig.

 

Roma fikk etterhvert straffespark da Tonetto ble dyttet over ende innenfor Sampdorias straffefelt. Forseelsen førte til et ustyrlig sinne hos hjemmelagets trener Walter Mazzari, som ble sendt av banen for sine protester. Baptista satte straffesparket iskaldt i mål og fortsatte tilbakebetalinga etter sin elendige forestilling mot Arsenal i midtuka. Det skal også nevnes at 4 av Baptistas totalt 8 mål i romatrøya har kommet mot Sampdoria.

 

Hjemmelaget presset på for utligning, men ble gang på gang stoppet av en god Doni. Forøvrig fikk primaveraspilleren Alessandro Crescenzi sin debut, et bekjentskap vi forhåpentligvis vil nyte godt av i fremtiden.

 

Sampdoria 2-2 Roma

Sampdoria: Pazzini 25, 43
 
Roma: Baptista 7, straffe 70

 

Sampdoria: Castellazzi; Campagnaro, Lucchini, Raggi; Stankevicius (Padalino 28), Sammarco, Palombo, Franceschini (Bellucci 82), Pieri; Pazzini, Cassano

 

Roma: Doni; Motta, Diamoutene, Panucci, Riise; Brighi, Pizarro, Tonetto; Baptista, Menez (Crescenzi 79); Vucinic (Montella 91)