Juventus – Roma 0-2

Roma er i Coppa Italia finalen etter at de slo Juventus 4-2 sammenlagt. Roma hadde et vanskelig utgangspunkt etter 2-2 i Roma, men overrasket alle i Juventus og vant fortjent 2-0. D’Alessandro var suspendert til denne og det ga en sjanse for Stefano Pettinari som deburterte.

 

Det startet forrykende for Roma som tok ledelsen allerede etter 5 minutter ved en corner. Florenzi slo inn og Scardina ballen ned til Mladen som satte den inn i mål bak Pinsoglio. Kun fire minutter senere gikk Roma opp til 2-0. Denne gangen var det toppscorer Tovalieri som gjorde det. Stojan slo inn fra høyre og Tovalieri headet den til høyre for Pinsoglio. 2-0 til Roma og en sjokkåpning på kampen.

 

Juventus prøvde å komme tilbake i kampen, men et kompakt Roma lag hindret dem i det meste. De hadde riktignok et skudd i stanga i første omgang, men Roma hadde også en stor sjanse de burde ha utnyttet bedre. I pausen måtte midtbanegeneralen Bertolacci gå ut med skade og inn kom Buono.

 

Som i første omgang så var det Roma som styrte showet i andre omgang. Roma burde ha avgjort kampen da debuttant Pettinari spilte igjennom Malomo som utrolig nok ikke satte inn 3-0. Juventus pøste framover med det de hadde i et håp om å komme tilbake i kampen, men dette var Romas dag og Juventus kom aldri tilbake. Kampen endte 2-0 til Roma og man møter nå enten Milan eller Genoa i de to finalene som spilles i april og mai.

 

Juventus – Roma 0-2 (Sammenlagt 2-4)

Mål:

Roma: Mladen (5), Tovalieri (9).

 

Juventus (4-2-3-1): Pinsoglio; Duravia (7′ st Giovinco), Ariaudo, De Paola, D’Elia; Marrone (20′ pt Yago), Castiglia; Daud, Esposito, Rossi; Immobile.

All. Maddaloni.

 

Roma (4-3-2-1): Frasca; Mladen, Brosco, Malomo, Crescenzi; Stoian (24′ st Citro), Florenzi, Bertolacci (45′ pt Buono); Tovalieri, Pettinari; Scardina (38′ st Di Stefano).

All. De Rossi.