Roma latterliggjort av Juventus

Det ble ingen morsom kveld for det skadeutsatte Roma laget og deres supportere. Juventus laget ga seg ikke før det stod 4-1 og Roma kan nå se langt etter Champions League spill neste sesong.

 

Over 60.000 tilskuere møtte opp for å se Roma ta sin første seier hjemme mot Juventus siden 2004 sesongen (4-0). Roma startet fint og Riise hadde et skuddforsøk allerede etter ett minutt, men skuddet gikk utenfor målet. Det skjedde ikke mye de første 15 minuttene og det var tydelig at lagene kjente litt på hverandre.

 

Etter 19 minutter skulle Roma få en stor sjanse. En fin Filipe stikker fant Riise på venstrekanten som satte fart inn mot Juventus boksen og sentret til en umarkert Brighi, men skuddet til italieneren gikk rett i Chiellini. Det kunne og burde stått 1-0 til Roma der.

 

Kampens første sjanse til Juventus resulterte i mål. I det 34.minutt satte Giovinco fart og slo igjennom til en umarkert Iaquinta som lett passerte Loria og sendte Juventus i føringen. Veldig dårlig av Roma forsvaret som ga Iaquinta og Juventus altfor mye rom.

 

Roma slet virkelig med å produsere sjanser og virket fantasiløse utpå der. Juventus var heller ikke gode, men gikk likevel fortjent til pause med 1-0 i bagasjen.

 

Andre omgangen startet akkurat slik Roma fansen håpet på. En Menez corner fant en umarkert Loria og den utskjelte spilleren satte enkelt inn 1-1 scoringen. Roma fansen var i ekstase og nå øynet man tre poeng i Roma leiren.

 

Men det skulle desverre bli en kortvarig glede. Grygeras innlegg gikk via hodet til Riise og rett til Iaquinta som enkelt kunne heade inn sin andre scoring for dagen. Først og fremst en uheldig scoring for Romas del, men likevel svakt av Mexes som ble knust av Iaquinta i duellen.

 

Roma kunne ha kommet tilbake igjen, men Iaquinta reddet Mexes sin heading nesten på strek. I det 63.minutt burde Juventus ha gått opp til 3-1 på en kontring. Del Piero og Iaquinta satte fart framover og sistnevnte fintet ut Brighi og Doni før han sentret til Del Piero som burde hatt satt inn 3-1, men en fantastisk Riise redning holdt Roma inne i kampen.

 

3-1 scoringen skulle likevel komme og det på en corner. Salihamidzic slo inn til en umarkert Mellberg som med en fin heading satte inn ballen bak Doni i Roma målet. Veldig dårlig av Roma forsvaret som nok engang slurvet med markeringene.

 

Roma var i oppløsning og det hjalp ikke stort at Nedved la på til 4-1 i det 74.minutt. Fra 18 meter klinket tsjekkeren til og skuddet gikk bak en utspilt Doni i Roma målet. Roma byttet innpå Primavera spiller Marco D’Alessandro 8 minutter før slutt og han fikk en stor sjanse minutter etter, men skuddet gikk rett på Buffon. Det skjedde ikke stort mye mer og Juventus kunne innkassere nok en 4-1 seier på Stadio Olimpico.

 

Roma (4-2-3-1): Doni; Panucci, Mexes, Loria (Montella 62), Riise; Filipe, Brighi, Tonetto; Baptista, Menez (D’Alessandro 82); Vucinic (Stojan 91)

 

Juventus (4-4-2): Buffon; Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro; Salihamidzic, Tiago (Nedved 70), Poulsen, Giovinco (Marchionni 72); Del Piero, Iaquinta