Totti scoret begge i viktig seier

Francesco Totti satte ballen i nettet to ganger fra straffemerket da Roma vant 2-1 i den meget viktige kampen mot Bologna. Dessverre for Roma vant både Genoa og Fiorentina sine kamper i dag, og kampen om 4.plassen er fremdeles meget tøff for Roma.

 

Etter 4 kamper uten seier, og med Genoa og Fiorentina foran på tabellen, var det særdeles viktig med 3 poeng for Roma i dag. Fiorentina hadde i tillegg sikret seg 3 poeng da de slo Atalanta i Bergamo minutter før kampen på Stadio Olimpico skulle settes i gang.
Roma manglet mange viktige spillere i dag. Både Mirko Vucinic, Taddei, Juan, Cicinho, Aquilani og Cassetti manglet, mens Totti var tilbake i startoppstillingen for laget. Bologna måtte klare seg uten Valiani, Marchini, Cesar Aparecido, Britos og den suspenderte Osvaldo.

 

Volpi fyrte av et skudd like etter start, før Antonioli måtte slå et Totti-frispark over tverrliggeren. Men etter vel 10 minutter fikk Roma straffe da Tonetto ble tatt i feltet. Totti plasserte ballen til høyre for sin gamle lagkamerat, og Roma var i ledelsen. Keeperen gikk rett vei, men klarte ikke å hindre Totti å score. Lavecchia, som tok Tonetto i situasjonen som førte til straffen, ble byttet ut til fordel for Marazzina.

 

Innbytter Marazzina skulle etter 26.minutter utligne for Bologna, da han headet inn et hjørnespark fra Volpi. Doni var sjanseløs på den strålende headingen fra angriperen.

 

Menez kjørte lekestue med Bologna-forsvaret, og kunne gitt Roma ledelsen igjen, men etter å ha driblet seg inn i feltet ble skuddet hans blokkert på streken av Castellini.

 

Bologna tok nesten ledelsen på overtid i første omgang da Marco Di Vaio avfyrte et skudd. Heldigvis for Roma smalt skuddet i stolpen til høyre for Doni.

 

Baptista erstattet Menez da 2.omgang ble sparket i gang, men det var Bologna som skapte omgangs første sjanse. Gaby Mudingayis skudd ble reddet på strek av De Rossi, etter at Doni var feilplassert etter en tidligere inngripen.

 

Brighi var nære på for Roma da han etter vel 7.minutter i andre omgang tvang frem en strålende redning fra Antonioli. Skuddet gikk dermed via stangen og ut. Like etter fikk Roma sin andre straffe for dagen. Baptista ble lagt i bakken i feltet av Castellini, og nok en gang gikk Totti frem for å ta straffen.

 

Denne gangen smelte Totti ballen opp til venstre for en sjanseløs Antonioli, og dermed var Roma nok en gang i ledelsen. Perrotta var nære på å øke ledelsen, men etter et fantastisk løp gjennom forsvaret til Bologna, kom Antonioli ut og blokket avslutningsforsøket.

 

Doni måtte trå tilda Volpi fyrte av et skudd. Totti gikk ut like før full tid for Montella, som viste rutine da han på overtid holdt på ballen og skaffet frispark til Roma like ved cornerflagget.

 

Kampen sluttet med 2-1 til Roma, og 3 viktige poeng i jakten på 4.plassen var dermed sikret.

 

Alè!