Lazio – Roma 4-2

Lazio slo Roma i en høydramatisk kamp som inneholdt 6 mål og 3 røde kort. Lazio ledet 2-0 allerede etter 4 minutter, men Roma fikk håp da de reduserte i det 10.minutt. Men dette skulle bli Lazios dag og de vant til slutt 4-2.

 

Lazio sjokkåpnet og tok allerede ledelsen etter to minutter ved Pandev. Lazio tok en rask corner og slo inn til en umarkert Pandev som på volley satte inn ballen bak Doni. Roma følte seg snytt av dommer Morganti da Lazio aldri skulle hatt corneren som førte til målet.

 

Lazio doblet minuttet senere. Denne gangen var det Zarate som skulle få æren av å score. Ut av ingenting fyrte han av et langskudd som gikk rett i krysset. Et knallskudd av argentineren som sørget for at Lazio ledet med to mål allerede 4 minutter ut i kampen.

 

Roma var sjokkerte over den forferdelige åpningen og prøvde alt for å komme tilbake med en gang. Panucci hadde en stor sjanse på en Roma corner, men Lazio keeper Muslera reddet headingen mesterlig. Kun minutter etter skulle dog reduseringen sitte. Mexes var det som satte inn den viktige reduseringen på en Roma corner.

 

Roma fortsatte å presse på og hadde en rekke store sjanser i første omgangen. Den største av de hadde Baptista som headet ballen i stanga i det 35.minutt. Men til tross for det store presset, så kom aldri utligningen og Lazio kunne gå til pause som det ledende laget.

 

Det var kontroverser i pausen da Spalletti ble vist opp på tribunen etter at han kom i klammeri med Lazios Igli Tare i spillertunnelen.

 

I andre omgangen fikk vi se et helt annet Roma lag enn det laget vi var vitne til de siste 35 minuttene i første omgangen. Lazio tok over den føringen Roma hadde hatt i første omgang, og kunne gått opp til 3-1 ved Pandev kun minutter ut i andre omgang.

 

Litt senere ble 3-1 ett faktum. Foggia driblet seg fri langs høyrekanten og slo inn til Lichtsteiner som enkelt kunne gå opp og heade inn 3-1 målet. Veldig svakt av Doni og Roma forsvaret som mer eller mindre ga Lazio den scoringen.

 

Det ble ikke bedre da Panucci fikk sitt andre gule kort og dermed rødt for en krangel med målscorer Lichtsteiner. Veldig unødvendig av Panucci som burde visst bedre når han hadde gult kort. Mexes ville ikke være noe dårligere og fikk direkte rødt kort for sin krangel med Matuzalem. Lazio spilleren fikk også se det røde og dermed var det 10 mot 9 spillere utpå der.

 

Til tross for at Roma var en mann mindre så var det de som skulle score det femte målet. Et frispark ble slått inn i Lazios straffefelt og der stod De Rossi som headet ballen kontant inn i målet til Muslera. Det gjenstod nå ti minutter av kampen og Roma hadde fortsatt håp om poeng.

 

Men håpet om poeng ble knust da Kolarov scorte Lazios fjerde mål for dagen. Kolarov løp fra egen sekstenmeter og helt opp til Romas sekstenmeter før han enkelt satte inn ballen i mål til side for Doni. Igjen elendig forsvarjobb av Roma.

 

Lufta gikk ut av Roma laget og Lazio tok til slutt en fortjent seier. Roma er nå hele 8 poeng bak Genoa som ligger på 4.plass, og Champions League henger dermed i en tynn, tynn tråd.

 

Lazio: Muslera; Lichtsteiner (De Silvestri 74), Siviglia, Rozenhal, Kolarov; Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia (Mauri 80); Pandev, Zarate (Rocchi 65)


Roma: Doni; Motta, Mexes, Panucci, Riise; De Rossi, Pizarro (Taddei 89); Brighi (Tonetto 65), Perrotta (Menez 55), Baptista; Totti

 

Mål: Pandev (L), Zarate (L), Mexes (R), Lichtsteiner (L), De Rossi (R) og Kolarov (L).

 

Røde kort: Panucci 61 (R), Mexes 75 (R), Matuzalem 75 (L)