Roma beseiret Lecce

Roma slo Lecce 3-2 hjemme på Stadio Olimpico søndag ettermiddag, etter mål av Brighi og Totti med to. Både Genoa og Fiorentina tapte sine kamper, noe som betyr at Romas kamp om neste års mulighet til å spille i Champions League ikke er helt borte.

 

Roma åpnet kampen friskest, ledet an av Baptista og Totti. Og det var nettopp de to som etter kun 3 minutter satte første ballen i nettet. Julio Baptistas vell plasserte frispark ble for vanskelig for Benussi i Lecce-buret å holde, og Totti var frempå og satte returen sikkert i mål for Roma. 1-0.

 

Og publikum rakk nesten ikke sett seg igjen før neste scoring kom. Innlegget fra høyre styrte Matteo Brighi inn i målet bak en nølende Benussi og Lecce-forsvar. Roma hadde i lengre tid regjert på banen, og ledet fortjent 2-0.

 

Men ikke lenge før pause kom reduseringen fra Lecce. Litt klabb og babb inne i Roma-forsvaret ga Gianni Munari muligheten, som med et sleivspark fikk ballen under Artur på pasning fra De Rossi.

 

Stort mer skjedde ikke før pause, og lagene kunne gå til pause vitende om at Roma burde ha ledet med flere mål.

 

Roma startet andre omgang som første, og viste gjentatte ganger fine takter i angrepsspillet med en god Totti som hærfører. Med flere nydelige stikkere og frispillinger viste Totti hvorfor han virkelig er blant de største noen sinne.

 

Hovmod står for fall, og Tottis flotte oppvisning var intet unntak. En svak pasning ga Lecce muligheten til å kontre, en mulighet de tok godt vare på.  Ballen endte opp hos Dimitrios Papadopoulos som satte ballen enkelt forbi Artur. Grekerens første scoring i Serie A.

 

Med gleden varte ikke lenge for de tilreisende Lecce-supporterne. Baptista dro seg innover i banen innenfor Lecces sekstenmeter og ble hindret av en Lecce-forsvarer. Straffe til Roma, en korrekt avgjørelse. Og hvem stepper frem? Jo, selvsagt Totti. Med en hard og kontrollert straffe gjorde Er Pupone sin andre scoring for dagen, og gikk dermed opp blant de ti mestscorende i Serie A noen sinne med sine 175. scoringer.

 

Etter dette var det en stillingskrig lagene imellom, med et overtak til Roma. Begge lag hadde sine sjanser, med Lecce gjorde ting verre for seg selv da Luca Ariatti satte inn en tofotstakling på David Pizarro, og ble korrekt idømt det røde kortet. En hodeløs takling som verken spilleren selv eller medspillere reagerte bemerkelsesverdig på.

Dommeren blåste av kampen, og Roma hadde tatt 3 viktige poeng, spesielt siden både Genoa og Fiorentina tapt sine kamper mot henholdsvis Lazio og Udinese. Dermed lever Romas håp om spill i Champions League også neste år…

 

Roma:

Artur; Motta, Diamoutene, Riise, Tonetto;De Rossi. Pizarro; Perrotta, Brighi, Baptista; Totti