Sesongen skal avgjøres i Firenze

Roma står foran en meget tøff oppgave når de lørdag kveld møter Fiorentina på bortebane i en kamp som på mange måter kan avgjøre sesongen for Roma.

 

Det er 3 poeng opp til Fiorentina, en luke Roma kan fjerne med seier i Firenze lørdag kveld. Men det blir ingen enkel oppgave for Spalletti, som mangler mange viktige spillere. Roma må klare seg uten Cicinho, Juan, Aquilani, Doni, Menez, Vucinic og Mexès. Sistnevnte er suspendert.

 

Fiorentina kan ønske Montolivo tilbake etter suspensjon, mens Felipe Melo må stå over med suspensjon i likhet med Mexès.

 

Fiorentina tapte 3-1 mot Udinese på søndag, mens Roma klarte å slå Lecce i forrige runde. Ingen stor kamp av Spallettis menn i den kampen, men det viktigste var at 3 poeng ble sikret tross store problemer med skader og suspensjoner. Fiorentina hadde dog vunnet 3 kamper på rad før tapet mot Udinese sist.

 

Det er dermed Artur som skal vokte buret for Roma igjen, mens Diamoutene og Panucci trolig danner stopperparet. Med Vucinic ute starter trolig Totti på topp, med Baptista bak seg. Det har vært snakk om at Totti muligens ikke kunne starte kampen, grunnet problemer med kneet sitt, men med tanke på kampens viktighet er det ikke usannsynlig at Il Capitano trosser eventuelle smerter for å gjøre sitt beste for klubben sin.

 

Riise kan også være et alternativ som stopperpartner for Diamoutene. Riise har vist flere ganger nå at han kan gjøre en strålende jobb som midtstopper i Roma.

 

Vi krysser fingrene for at Roma gjør at spenningen om CL-plassen varer enda noen uker til.

 

Trolige lag:

 

Fiorentina: Frey – Zauri, Dainelli, Gamberini, Pasqual – Semioli, Montolivo, Donadel, Kuzmanovic – Gilardino, Jovetic

 

Roma: Artur – Motta, Diamoutene, Panucci, Riise – Pizarro, De Rossi – Brighi, Perrotta, Baptista – Totti

 

Alè!!!