Fiorentina 4 – 1 Roma

Roma tapte hele 4-1 lørdag kveld Stadio Artemio Franchi og håpet om å nå den viktige 4.plassen er dermed borte. Vargas, 2x Gilardino og Gobbi ordnet seieren for Fiorentina, mens Baptista satte inn trøstemålet ikke lenge før slutt.

 

Det tok ikke lang tid før Fiorentina tok ledelsen. Allerede etter 6 minutter kunne hjemmelaget slippe jubelen løs da Vargas fyrte av ett langskudd som gikk utagbart i målet til Artur. Målet ble målt til 109km/t.

 

Gilardino kunne lagt på til 2-0 kun minutter senere, men en våken Artur avklarte det hele. Brighi skulle også få en stor sjanse da han utrolig nok satte Pizarros innlegg utenfor målet til Frey. Det burde ha stått 1-1.

 

Fiorentina mente de skulle hatt straffe når Jovetic ble taklet av De Rossi inni straffefeltet, men dommer Banti vinket det hele videre. Reprisene gjorde det ikke noe lettere for å oppklare straffesituasjonen da det er umulig å se om De Rossi er på ballen eller ikke.

 

Roma presset på for utlikningen og Brighi burde ha scoret da Totti sendte han alene igjennom, men det var tydeligvis ikke Brighis dag og han satte ballen utenfor målet til Frey. Fiorentina gikk dermed til pause med en 1-0 ledelse etter en jevn omgang.

 

Roma fikk den verst mulige starten på andre omgang da Fiorentina la på til 2-0 like etter avspark. Det var et fint angrep av Fiorentina som ble avsluttet av Gilardino etter et innlegg fra Semioli. Gilardino fikk liten motstand fra Cassetti da han enkelt kunne heade inn 2-0 målet.

 

Roma kunne ha svart med en gang, men Baptistas skudd ble klarert på streken av Pasqual. Like etter skulle fikk man nok en stor sjanse da Cassetti smalt ballen i tverrliggeren. Men dette var ikke Romas dag og ballen ville ikke inn.

 

Kampen ble mer eller mindre pungtert da Pizarro fikk to unødvendige gule kort og dermed rødt på to minutter. Uprofesjonelt av Pizarro og forøvrig Romas tolvte utvisning denne sesongen. Det er suverent mest i Serie A.

 

Roma ga ikke opp av den grunn og Spalletti kastet innpå unggutten Marco D’Alessandro i et siste forsøk på å komme tilbake i kampen. Tanken var god, men Gilardino avgjorde det hele minuttet senere da han lurte offsidefellen og satte ballen inn sikkert bak Artur i Romas mål. De fleste trodde at det var offside, men bildene viste at Motta opphevde offsiden.

 

Noen minutter senere fikk Baptista sjansen til å redusere etter fint forarbeid av D’Alessandro, men headingen gikk utenfor Fiorentina målet. Istedet var det Fiorentina og Gobbi som skulle legge på til 4-0. Gilardino fikk først sjansen til å score hattrick, men headingen reddet Artur fint. Returen derimot kunne han gjøre lite med og Gobbi satte ballen dermed inn med sitt første spark på ballen.

 

Roma skulle likevel få et trøstemål. Baptista i velkjent stil dro seg fri langs venstrekanten og gikk inn i sekstenmeteren førhan knallhardt skjøt ballen inn i mål bak Frey. Et fint mål og en fin prestasjon av en ellers tam brasilianer.

 

Det betyr at Roma kan glemme Champions League spill neste sesong. Man burde nå konsentrere seg om komme til Uefa-Cupen for det er langtifra sikkert at man kommer ditt. For i den formen Roma er i nå og med tanke på at det er mange vanskelig kamper igjen, så skal det bli vanskelig nok å holde 7.plassen.

 

Fiorentina:

Frey; Comotto, Gamberini, Dainelli, Pasqual; Donadel, Montolivo; Semioli, Jovetic, Vargas; Gilardino.

 

Roma:

Artur; Motta, Panucci, Riise, Cassetti; De Rossi, Pizarro; Brighi, Taddei, Baptista; Totti.