Roma – Genoa 2-1

Det var duket for den første av to Coppa Italia finaler mellom Roma og Genoa. Rundt 1000 håpefulle Roma supportere dukket opp på Fulvio Bernandini for å heie fram Primaveralaget som kan vinne sitt første Coppa Italia trofe på 15 år.

 

Genoa åpnet best og spissen Scotto hadde en god sjanse til å gi bortelaget ledelsen, men Frasca reddet mesterlig. Roma fikk også en sjanse ved Tovalieri, men en god Reggio Garibaldi avverget det hele. Roma kunne fått nok en stor sjanse ved Tovalieri, men nok en gang var Reggio Garibaldi der og D’Alessandros innlegg kom ikke fram.

 

Det var uansett Genoa som skulle ta ledelsen og det gjennom playmakeren El Shaarawi. Et hardt skudd fra drøyt 20 meter klarte ikke Frasca forhindre å gå i mål og dermed gikk Genoa opp i ledelsen. Det betydde at Roma måtte fram, men de slet med å skape sjanser. Stillingen var derfor 0-1 til pause.

 

Andre omgang skulle bli Romas. Alberto De Rossi valgte å bytte ut toppscorer Tovalieri til fordel for Pettinari og det skulle vise seg å være et lurt trekk. For kun få minutter etter så satte Pettinari inn 1-1 scoringen og vi var like langt.

 

Roma skulle også ta ledelsen da Genoa spilleren Amico var så uheldig å sette ballen inn i sitt eget mål. Roma hadde troen nå og fortsatte å presse for nummer tre, men stillingen holdt seg kampen ut og dermed endte kampen 2-1 i favør Roma. Deter dermed duket for et veldig spennende returoppgjør når Roma drar til Genova den 9.Mai.

 

Roma – Genoa 2-1 (Første oppgjør av Coppa Italia finalen)

 

Mål:

Roma: Pettinari (59), Amico (Selvmål 64)

Genoa: El Shaarawi (34)

 

Roma (4-3-2-1): Frasca; Mladen, Brosco, Malomo, Crescenzi; Florenzi, Massimo, Stoian; Tovalieri, D’Alessandro; Scardina.

All. De Rossi

 

Genoa (4-4-2): Raggio Garibaldi; Grea, Amico, Signorini, Terigi; Ferraro, Parfait, Costantini, El Shaarawi; Scotto, Boakye.

All. Chiappino