Roma 0-0 Chievo

Villfarelsen i den evige stad vil ingen ende ta. Etter å ha blitt puttet motvillig i «ritiro» lovet spillerne å ta ansvar og avslutte sesongen på en smertefri måte. Dette ansvaret ser de ut til å ikke kunne takle da bunnlaget Chievo får med seg poeng fra Stadio Olimpico. Roma fremstår mer og mer som en bedrift med store vansker når det kommer til å skape harmoni og sammarbeidsvilje mellom styre, trenere og spillere. Tannhjulene har sluttet å kverne, Roma stuper inn i en ny situasjon vi trodde vi var ferdige med etter 2005.

 

Med to seire på åtte kamper er tiden som et topplag blitt et fjernt minne. Luciano Spalletti innrømmet i uken at noe har forandret seg; vel, den mest åpenbare feilen er at laget ikke vinner kamper. Chievo på sin side kjemper i bunnen av Serie A og møtte derfor en betimelig motstander i Roma.

 

Roma hadde utrolig nok intiativet mot Chievo, men forsøk fra Francesco Totti og John Arne Riise viste seg å være for dårlig for den eminente målvakt Sorrentino. Baptista forsøkte seg også med litt trylleri inne i Chievos sekstenmeter, men Rodrigo Taddei klarte ikke å gjøre noen farlighet ut av avsluttningen.

 

Chievo hadde en av sine totalt tre muligheter da Pinzi hadde et godt skudd rett over tverrliggeren. Riise holdt også på å rote det til da han sendte Pelissier alene med den ikke akkurat fryktinngytende Artur, men Pelissier nølte og sjansen rant ut i sanden.

 

Etter pause skulle Chievo muligens hatt straffe da Panucci forbrøt seg på Bogdani innenfor egen sekstenmeter, men dommeren anså det for å være Bogdanis feil. Ellers holdt Marco Motta på å sikre Chievo-seier etter en farlig kontring som nesten resulterte i selvmål.

 

Etter kampen ble den etterhvert så misslikte Rosella Sensi sitert på at hun «tar fullt ansvar på totalfiaskoen denne sesongen» og at «interessen fra Flick-familien kunn er oppspinn fra media». Vi kan vel ønske oss at Roma skal bli værende på italienske hender, men etter de siste ukers kollaps er all medisin god medisin for supporterne i Curva Sud. Man kunne vel sagt mangt og mye om Roma, men faktum er at dette laget på ingen måte er representativt for supporterne. Jeg vil også påstå at det er supporterne som betaler Sensi-familiens gjeld gjennom de lav-budsjettseksperimentene og lidelsene vi blir påført under deres nåværende lederskap.