Angelini: «Jeg vil ta over Roma»

Roma går fra den ene fadesen til den andre. Giuseppe Giannini og Carlo Mazzone er blant kjente skikkelser som ber Sensi-familien selge klubben. Det stilles spørsmålstegn ved fremtiden til flere stjernespillere. Ingen kan med sikkerhet si hvem Luciano Spalletti trener neste sesong. Fansen protesterer og krever forklaring. Det er med andre ord fult kaos i Roma.

 

Før vi setter i gang med Francesco Angelini oppsumerer vi hva som har preget nyhetsbilde den siste tiden i Italia.

 

AS Roma bekreftet 22. april at de hadde blitt kontaktet av flere selskap som hadde vist interesse for klubben. Tamoil-eier Roger Tamraz, Flick familien og Fabio Alesco har alle blitt nevnt i media i forbindelse med et oppkjøp av Roma. Til tross dette uttalte Rosella i en pressemelding tidligere i denne uken at det ikke hadde kommet noe konkret bud. Klubbens representanter har heller ikke forhandlet eller avtalt møter i forbindelse med salg av Roma. Senest på tirsdag uttalte Rosella at det ikke ville forekomme endringer på eierfronten, og at familien allerede har startet planleggingen av stadionutbygging og neste sesong.

 

Interessen fra Francesco Angelini ble først kjent på tirsdag da han i et intervju med Corriere dello Sport skal ha ytret et ønske om å tilby fansen en hjelpende hånd ved å kjøpe klubben. Aksjeverdien steg med 4% og Rosella måtte ut og avkrefte igjen. Nok en gang gjorde hun det klart at det ikke hadde blitt planlagt møter og at Angelini heller ikke hadde forhørt seg om Roma.

 

I dag har pipa fått en annen lyd. Francesco Angelini moderer nemlig ikke sine uttallelser fra tidligere uken ved å si; «Jeg vil kjøpe Roma.» Det betyr ytterligere press på Rosella, og mest sannsynlig ytterligere protester utenfor Trigoria. Tomrommet det tyske flagget etterlot seg vil raskt bli fylt av en Angelini-plakat. La oss ta en titt på hvem denne Francesco Angelini er.

 

Kort og greit er Angelini en romer og en ekte Romanista. Han går under navnet Italias Bill Gates. Han blir beskrevet som en tøff type med et stort temperement. En italiensk advokat med kontakter i Roma beskriver han som; a fanatical Roma fan with an Ultra mentality. Han blir med andre ord neppe Romas Claudio Lotito. Mannen har klare visjoner for hva han vil gjøre Roma til; et fryktet topplag.

 

Angelini til ‘La Signora in Giallorosso’ idag:

«Det som skjer i Roma nå kan ikke skje. Jeg kan ikke begripe hvordan et lag som i fjor var en omgang unna ligatittelen, som var ranket nummer 7 i verden (IFFS ranking), synker på denne måten. Jeg kan ikke forklare hvordan de kontroversielle hendelsene i klubben i år kunne forekomme. Det koket inne i meg som ga meg et brennende ønske om å gjøre noe.»

 

«For øyeblikket er jeg ikke interessert i 100% av aksjene. Jeg vil heller legge inn et bud på 60% – 70% av selskapet for å få kontroll over majoriteten av aksjene.»

 

Avslutningsvis stiller Angelini spørsmålstegn ved Rosellas avgjørelse om å sende George Soros på dør i fjor.

 

Angelini hevder hans medarbeidere jobber med å finne mer informasjon om klubben. Angelini venter ifølge italienske medier med å kartlegge informasjonen og mulighetene nøyere før han kontakter Rosella.

 

Med dagens uttallelser får Rosella neppe bedre arbeidsro de kommende dagene.

 

Kilde: romanews.eu, asroma.it