Genoa – Roma 2-0

Roma hadde 2-1 å gå på til returmatchen, og det var håp for en etterlengtet Roma gevinst i Coppa Italia med tanke på at Genoas kaptein Costantini og playmaker El Sharaawy ikke ville spille denne. Men det skulle vise seg å bli vanskelig for et ungt Roma lag.

 

Genoa startet kampen best og hadde en rekke muligheter til å ta ledelsen, men Romas keeper Frasca ryddet unna. Roma var heller ikke ufarlige og kunne tatt ledelsen gjennom Scardina, men Genoas forsvar ryddet opp. Lagene gikk til pause med o-o  i en førsteomgang der Roma hadde god kontroll, men Genoa med det meste av initiativet.

 

Tidlig i andre omgang kunne Genoa fort ha gått opp til 1-0 ved Lazarevic, men Frasca var der nok en gang og Roma holdt fortsatt unna. I det 65.minutt Roma valgte å bytte ut toppscoreren sin Simone Tovalieri mot midtbanegeneralen Andrea Bertloacci for å skape litt mer dybde på midten.

 

Men i det 74 minutt gjorde Genoa to bytter som skulle vise seg å være meget skjebnesvangre. For kun minutter senere så scoret innbytter Yiadom Boakye for Genoa og i det øyeblikket var hjemmelaget cupmestere pga bortemålsregelen. Roma innså at de måtte pøse alt framover og inn kom både Babbucci og Trobiani for Mladen og Massimo.

 

Men istedet for en Roma utlikning så kom Genoas andre mål to minutter før slutt. Det var midtbanespilleren Isaac Cofie som satte inn scoringen bak Frasca i Roma målet. Roma trengte forsåvidt bare et mål for å få ekstraomganger, men det ville seg ikke for Roma og Genoa vant dermed Coppa Italia finalen.

 

Genoa – Roma 2-0 (Sammenlagt 3-2)

 

Mål:

Genoa: Boakye (77), Cofie (88).

 

Genoa (4-4-2): Lamantia; D’Alessandro, Amico, Signorini, Grea; Ferraro, Parfait, Cofie, Polli; Scotto, Lazarevic.

All. Chiappino

 

Roma (4-3-2-1): Frasca; Mladen, Brosco, Malomo, Crescenzi; Florenzi, Massimo, Stojan; Tovalieri, Scardina, D’Alessandro.

All. De Rossi

 

Kilde: Romanews.eu