Cagliari 2-2 Roma

Massimiliano Allegris Cagliari har vært et av årets store overraskelser. De startet sesongen med fem tap på rad, lå på bunnen av tabellen og alt så mørkt ut. Laget fra Sardinia har siden kjempet seg opp og er med i kampen om Europe League neste sesong. For Romas del skulle dette bli vanskelig. Med fire poeng på fire siste kampene og kun fire borteseiere denne sesongen ville dette bli vanskelig.

 

Roma startet kampen bra, hadde mye ball og skapte sjanser før Cagliari på deres første sjanse fant veien til nettmaskene. Alessandro Matri headet stillestående hjemmelaget i føringen. Spørsmålstegn kan stilles ved Romas dårlige markering.

 

Roma fortsatte å styre spillet uten å komme til de store sjansene. Cagliari gikk opp til 2-0 i andre omgang etter komisk opptreden av både Cassetti og Artur. Det som skulle være et relativt enkel ball å klarere ble heller gjort om til et innlegg av en hardt arbeidende Fini, Artur misset på Jedas heading som Acquafresca enkelt kunne sette i mål. Horribelt forsvarsspill.

 

For en gangs skyld klønet Cagliari det til i deres forsvar. Totti utnyttet feilen ved å snappe opp den løse ballen, spasere forbi Marchetti og iskaldt sette inn reduseringen.

 

Innbytter Perrotta sørget for balanse i regnskapet etter glimrende forarbeid av Totti. Perrotta kjempet seg hardt inn i feltet og banket knallhardt ballen i krysset bak Marchetti. Lagene var kommet like langt.

 

Totti burde ha avgjort kampen etter en kjapp frispark av Pizarro, men uheldigvis var Marchetti raskt nede og fikk gitt til corner.

 

Spillemessig var Roma bedre enn på veldig lenge, men vinner ikke på grunn av til tider håpløs forsvarsspill.

 

Cagliari: Marchetti; Pisano, Lopez, Canini, Agostini; Fini, Conti, Biondini; Cossu (Mancosu 70); Jeda, Matri (Acquafresca 35)

Roma: Artur; Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto (Motta 37); Brighi, De Rossi, Taddei (Perrotta 64); Pizarro; Vucinic (Montella 64); Totti