Forhåndsomtale av Roma – Catania

Det knytter seg moderat spenning til Giallorossis oppgjør mot Catania, laget fra nordøstspissen av Sicilia i kveld. Det er nok flere med undertegnede som anser et glass hvitvin eller fem på Campo dei Fiori eller på toppen Vittorio Emanuele II som like aktuelt.

 

Ikke bare er sesongen i prinsippet over for Romas del, men Catania også befinner seg i ingenmannsland. En del maser om betydningen av Europa League, men ærlig talt så virker det mer som et spedt forsøk på å skape motivasjon. En motivasjon som befinner seg på bristepunktet etter det som har vært en skandaløs sesong, sett med sportslige øyne.

 

Roma kommer fra to uavgjorte på rad, 0-0 hjemme mot Chievo og 2-2- borte mot Cagliari. Imidlertid var det positiv utvikling å spore på Sardinia sist helg, og la oss håpe den trenden fortsetter. Catania hjemme på Olimpico skal for et lag med Romas ambisjoner være grei skuring, men som vi har sett denne sesongen og tidligere, hender det støtt og stadig at de mindre lagene stjeler poeng mot de større.

 

Luciano Spalletti har tatt ut følgende spillere til kveldens oppgjør:

 

2 CHRISTIAN PANUCCI, 5 PHILIPPE MEXES, 7 DAVID PIZARRO, 9 MIRKO VUCINIC, 10 FRANCESCO TOTTI, 11 RODRIGO TADDEI, 12 PIETRO PIPOLO,13 MARCO MOTTA, 15 SIMONE LORIA, 16 DANIELE DE ROSSI, 17 JOHN ARNE RIISE, 20 SIMONE PERROTTA, 21 SOULEYMANE DIAMOUTENE, 22 MAX TONETTO, 23 VINCENZO MONTELLA, 24 JEREMY MENEZ, 25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR, 27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI, 33 MATTEO BRIGHI, 77 MARCO CASSETTI

 

Dette betyr at Doni, Cicinho, Juan, Aquilani, Baptista samt Filipe er uaktuelle. Skadelisten er med andre ord like lang som den har vært ved enhver anledning denne sesongen og det er selvsagt kritisk for en klubb som er avhengig av sine beste spillere til enhver tid. Det spørs om det ikke bør sees etter erstattere i det medisinske støtteapparatet like fullt som på spiller og eiersiden. Om det skulle være noen tvil. Samtlige spillere er ute med skader.

 

 

Sannsynlig lagoppstilling: Artur; Motta, Panucci, Mexes, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Brighi, Vucinic; Totti.

 

Forventer en del fra spillere som Taddei, Vucinic etc. Spillere som har vært en del skadet denne sesongen, men som absolutt har all grunn til å prestere i kveld.

 

Når det gjelder Catania så har Walter Zenga tatt med seg følgende spillere til fastlandet:
20 Acerbis, 12 Kosicky, 33 Capuano, 29 Maccarrone, 4 Silvestre, 21 Silvestri, 6 Stovini, 23 Terlizzi, 27 Biagianti, 5 Carboni, 18 D’Amico, 13 Izco, 11 Llama, 26 Sciacca, 19 Tedesco,14 Falconieri, 25 Martinez, 7 Mascara, 15 Morimoto, 9 Paolucci.

 

Zenga må imidlertid klare seg uten Alessandro Potenza og Pablo Ledesma.

 

Forventet lagoppstilling er: Kosicky; Izco, Silvestre, Stovini, Capuano; Carboni, Biagianti, Tedesco; Martinez, Morimoto, Mascara.

 

Spillere å se opp for er uten tvil Guiseppe Mascara som er Catanias svar på vår egen kaptein. Michele Paolucci vil også være et uromoment på topp skulle han komme inn. Videre har både Martinez og Morimoto hatt gode sesonger, og bak der er Stovini en habil midtstopper. Roma skal få bryne seg på et godt lag, som fremstår sterkere i virkeligheten en hva det kan se ut som på papiret.

 

Jeg tror det blir tøft for Roma i kveld, men har vi dagen kommer vi til å vinne med flere mål. Imidlertid tviler jeg på at Catania spillerne slipper å be Roma om å slutte å score, som de har hatt for vane tidligere. Uvant blir det vel også at ikke motstanderlaget omsvermes av tilskuere etter kampslutt.

 

Kampen sendes på Canal plus sport 1 og HD for de som har det. Sendingen starter kl.17.55 og det er som alltid obligatorisk å få med seg Roma, Roma, Roma.

 

Daje Mio Capitano!

 

Alè!