Visste du at…? (Del 1)

Sesongen nærmer seg slutten og med det starter vi en ny, liten mini serie som skal komme en gang i uka i tre uker fremover. Den heter «Visste du at…?» og kommer i tre forskjellige deler. Kanskje du får vite noe du ikke visste om Roma eller som du ihvertfall ikke har tenkt så veldig mye på. Denne første delen handler om Roma i Serie A denne sesongen.

 

Visste du at…?
 

 — Roma er det laget som har spilt flest kamper som har endt med 3 mål eller mer? I 23 av de 36 kampene til nå så har kampene endt med 3 eller flere mål.

 

 

— Roma har fått klart flest røde kort hittil i Serie A til tross for at de har pådratt seg færrest frispark?

 

— Roma har sluppet inn flest mål på bortebane av samtlige Serie A lag denne sesongen? De har sluppet inn 36 mål på 18 kamper som vil si at de slipper inn i snitt to mål per bortekamp.

 

— Roma har scoret fjerde flest mål, men sluppet inn fjerde flest mål i Serie A denne sesongen?

 

— Roma ikke har vunnet på bortebane siden de slo Napoli 3-0, 25.Januar 2009?

 

— Roma ikke en gang har kommet tilbake og vunnet denne sesongen i Serie A etter de har ligget under til pause? 2 uavgjort på 10 kamper (8 tap) er det beste de har fått til.

 

— De gangene Roma taper på hjemmebane så gjør de det med glans. De to siste sesongene har de tapt 3 kamper på Olimpico (som hjemmelag) med sifrene 1-4, 0-4 og 1-4 mot Juventus og Inter x2.

 

— Det var første gang på nesten ett og et halvt år at Roma spilte 0-0, når de spilte det mot Chievo nå i runde 34?

 

Kilder: Channel4.com, Asromaultras.it, Transfermarkt.de, Calcio.no.