Milan 2-3 Roma

Luciano Spalletti og Roma tok nok en skalp da de slo Milan 3-2 borte i Paolo Maldinis avskjedskamp. Dette er Romas tredje borteseier mot Milan på rad, og Roma sikret seg samtidig den viktige 6.plassen som gir Europa League fotball neste sesong.

 

Roma åpnet kampen best og Taddei fikk en mulighet til å gi bortelaget ledelsen allerede etter noen få minutter, men Dida var på plass og fikk avverget til corner. Roma skulle få nok en sjanse like etter, men Totti sitt skudd gikk like utenfor.

 

Milan slet med å komme inn i kampen, men burde ha tatt ledelsen på sin første sjanse ved Pato. Pato kom nærmest alene med keeper etter en fin ball fra Beckham, men skuddet til Pato ble mesterlig reddet av en våken Artur.

 

Istedet tok Roma ledelsen i det 36.minutt på en kanon fra John Arne Riise. Frisparket var rett utenfor sekstenmeteren og Dida hadde ingen mulighet til å ta skuddet. 1-0 til Roma og på ingen måte ufortjent.

 

Milan var ikke langt fra å utligne da Pato rundet keeper Artur og sendte ballen mot mål, men Marco Motta dukket opp og reddet Roma på strek. Bortelaget gikk dermed til pause med en 1-0 ledelse.

 

I starten av andre omgang mente Inzaghi at han skulle hatt straffespark da Juan hindret han, men dommer De Marco vinket det hele videre. Reprisene viste at det fort kunne ha blitt blåst straffespark i favør Milan.

 

Milan nærmet seg nå og Kaka kunne ha utliknet, men igjen var Artur der med en redning. Det skulle dog ikke ta lang tid før det stod 1-1. Artur reddet Inzaghis skudd, men på returen dukket Ambrosini opp og satte inn utlikningen.

 

Milan pøste på framover nå og det skapte rom for Roma. Jeremy Menez kom alene med Dida, men avsluttningen var for dårlig og dermed stod det fortsatt 1-1. Et par minutter senere skulle han få nok en sjanse, men denne gangen gjorde han ingen feil. 2-1 til Roma og det med ti minutter igjen å spille.

 

Det tok dog ikke lang tid før Milan var tilbake igjen og nok en gang var det Ambrosini som hadde æren å sette ballen i mål etter forarbeid av Kaka. Dermed var det igjen uavgjort og full spenning!

 

Milan fortsatte å presse framover og det skulle igjen vise seg å straffe seg. Denne gang var det kaptein Totti sin tur til å score etter assist fra David Pizarro. 3-2 til Roma og forøvrig det 4 målet på kun 9 minutters mellomrom.

 

I sluttminuttene mente Zambrotta at han skulle hatt straffe da Motta la han i bakken, men nok en gang vinket De Marco det videre. Ambrosini fikk sitt andre gule kort og dermed rødt kort for protester på den samme straffesituasjonen. Kampen endte til slutt med en 3-2 seier til Roma og man sikret seg dermed den viktige 6.plassen.

 

Milan: Dida; Flamini, Favalli, Maldini, Jankulovski; Beckham (Seedorf 46), Pirlo, Ambrosini; Kaka; Pato (Ronaldinho 60), Inzaghi

 

Roma: Artur; Motta, Mexes, Juan (Diamoutene 69), Riise; Taddei, Brighi, Cassetti (Filipe 63); Pizarro, Vucinic (Menez 76), Totti