Visste du at…? (Del 2)

Da var vi kommet til andre del av serien «Visste du at…?» der vi avslører ting du kanskje ikke visste om Roma. Sist uke var tema Roma i Serie A. Denne uken er det ikke noe spesielt tema så denne gang tar vi for oss litt forskjellig «småsnacks» rundt klubben.

 

Visste du at…?

 

Primavera toppscorer Simone Tovalieri er sønn av tidligere Roma spiss Sandro Tovalieri?

 

— Superstjerner som Roger Federer, Viggo Mortensen og Asafa Powell alle heier på Roma?

 

— Tenniseneren Rafael Nadal også har et godt øye til Roma? I Italia er visstnok Roma og Fiorentina de lagene han liker best og favorittspilleren er ikke overraskende Francesco Totti.

 

— En av de største pokerprofilene nå til dags er Roma supporter? Dario Minieri er hans navn og han sitter alltid med Roma skjerf når han spiller.

 

— Tidligere storkeeper og Roma produkt Angelo Peruzzi var ballgutt under Europacup finalen mellom Roma og Liverpool i 1984? Da var han 14 år.

 

— Daniele De Rossis far Alberto De Rossi er en tidligere Roma spiller og nå trener for Primavera laget?

 

— Roma med Marco Cassetti på banen bare har tapt 2 av 19 kamper denne sesongen?

 

— Roma med Simone Loria fra start i serien har sluppet inn hele 17 mål på 6 kamper? Det vil gi et gjennomsnitt på litt under 3 mål per kamp. (2,83)

 

— Roma ikke har tapt i serien når Christian Panucci har scoret for klubben?  20 mål fordelt på 18 kamper i serien har det blitt og Roma har fortsatt til gode å tape når han scorer…

 

— Hele 3 tidligere Roma spillere har vunnet Champions League som trener siden det nye formatet ble innført i 92/93 sesongen? Fabio Capello vant turneringen med Milan i 94. Carlo Ancelotti vant den i 03 og 07 med det samme laget, mens Josep Guardiola vant den nå med Barcelona for noen dager siden.

 

Kilder: asromaultras.it, romanews.eu, transfermarkt.de, uefa.com