Roma 3-2 Torino

Roma vant sesongens siste kamp 3-2 og Torino har dermed rykket ned til Serie B. Det var ventet å bli en vanskelig kamp for bortelaget som hadde blant annet 7 mann ute med suspensjon, men de startet riktignok friskt og tok ledelsen etter mål av Vailatti i det 9.spilleminutt. 

 

Men Roma kom tilbake og det ved nok et mål av Jeremy Menez. Franskmannen gjorde alt selv da han fra høyresiden løp inn mot sekstenmeteren og knuste ballen inn i mål bak en totalt utspilt Matteo Sereni. Et fantastisk mål av Menez.

 

1-1 var også stillingen til pause, men det kunne fort stått noe helt annet Mirko Vucinic sitt skudd gikk like over Torino målet. Bortelaget på sin side hadde en gyllen mulighet til å ta ledelsen da de var 4 mot 2, men de var både dårlige og uheldige. 

 

I andre omgang gikk det ikke langt tid mellom sjansene og Roma var nære ved flere anledninger. Totti og Cassetti hadde begge sjanser som fort kunne funnet målet til Sereni, men det stod fortsatt 1-1. Torino var heller ikke ufarlige, men Roma var det farligste laget.

 

2-1 scoringen til Roma kom også ved Vucinic i det 74.minutt. Mirko Vucinic gjorde alt selv da han driblet seg innover i straffefeltet og skjøt ballen inn i mål bak Sereni. En glimrende enkeltprestasjon av Montenegros kaptein!

 

Torino hadde ikke helt gitt opp enda og kunne fort ha scoret på en Rosina dødball. Men dette var nok ikke dagen til Torino og headingen havnet i tverrliggeren. Istedet ble det mer eller mindre game over for Torino da Franceschini fikk rødt kort og straffe imot for å ha dratt ned Marco Cassetti i straffefeltet. Totti scorte på det påfølgende straffesparket dermed har han scoret 178 mål i Serie A, noe som er 9 mest sammen med Juventus legenden Boniperti.

 

Torino reduserte dog like etter til 2-3 ved et fint mål av Nicola Ventola. Men det var for sent for Torino og 3-2 ble også stillingen og nedrykket var dermed et faktum for Torino. Seier hadde uansett ikke hjulpet Torino da Bologna også vant sin kamp.

 

Roma: Artur; Cassetti, Mexes, Panucci, Riise; Perrotta (Vucinic 27), De Rossi, Brighi; Pizarro; Totti (Filipe 92), Menez (D’Alessandro 60)

 

Torino: Sereni; Rivalta (D’Onofrio 73), Natali, Franceschini; Dellafiore, Colombo (Di Loreto 85), Barone, Vailatti (Suciu 92), Rubin; Rosina; Ventola