Spalletti al fine 2011

Etter et møte i Via Pacelli på torsdag ble President Rosella Sensi, trener Luciano Spalletti, sportsdirektør Daniele Prade og Mr. Trigoria Bruno Conti enige om å fortsette samarbeidet frem til 2011. Rammene er dermed satt for forberedelsene i neste sesong, og Juventus må ta til takke med reserveløsningen Ciro Ferrara. Det var lenge spekulert i om Spalletti skulle pakke sakene sine og flytte nordover, men dette blir det altså ingenting av i denne omgang.

 

– Møtet gikk bra, uttalte Spalletti da han møtte pressen i etterkant. – Det er ikke sant at jeg ikke er motivert eller er ulykkelig i Roma. Jeg blir for det beste for klubben, fortsatte han.

 

Spillerne, deriblant kaptein Totti, har uttrykt sin glede over at Spalletti blir. – Jeg er glad han blir, for det er ingen lik ham, uttalte Totti.

 

Dermed er all tvil feid til side, og Calcio Mercato ruller igang også for Romas del.  Overgangsstrategien skal ha vært oppe på møtet, og det ryktes i at klubben skal forsterke stallen og beholde sine beste spillere, men at hensyn skal tas for å holde økonomien i balanse. Mitt tips er at vi vil se minst en stor signering, et stort salg, og et par spillere som ankommer gratis (Lugano, Owen, Guberti de heteste per dags dato).  Stefano Guberti forventes følgelig av at Spalletti fortsetter å undertegne en kontrakt som binder han til Roma for den kommende treårsperioden. Italieneren har iløpet av den siste uken også fått tilbud fra Bari, men holder etter rapportene Roma som sitt førstevalg.

 

Av øvrige nyheter kan nevnes at Romas scudetto-lag fra 200/2001 vant avskjedskampen til Vincent Candela over Frankrikes lag fra VM 1998.  Hovedpersonen selv kom ikke på scoringslisten, men bidro med en assist. Tommasi stod videre for kampens prestasjon, med en fantastisk chip som fastsatte sluttresultatet.

 

Francesco Totti får også nå en voksskulptur oppført etter seg på Romas eget voks museum i Piazza Santissimi Apostoli. Romas største sønn skal etter rapportene bli utstilt iført en Roma treningsdress, holdene på en matchball.

 

Ellers florerer overgangsryktene om dagen, og redaksjonen vil komme tilbake med mer.

 

Kilder: Goal, Channel4, FIFA, Romanews.